Menu
E.Leclerc Rzeszów
Pomoc   |   Kontakt   |   Logowanie   |   Rejestracja
Jesteś tutaj: Strona głównaArtykuły spożywczeZdrowa żywnośćBezglutenowe

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta bez glutenu 437 g

KOD EAN: 5900437081786
Waga netto: 437 g
Opakowanie: Karton
Rozmiar opakowania: 437 g

10,89 zł

0,90
9,99
22,86 zł/kg
Ilość szt.:
Zwiększ
Zmniejsz

Cechy:

bez glutenu - ten sam smak!
z czekoladą
bez modyfikowanych skrobi

OPIS

Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta bez glutenu 437 g

Wypróbuj także:
Dr. Oetker Babka cytrynowa bez glutenu
Dr. Oetker Babka czekoladowa bez glutenu

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

1 porcja (86 g) zawiera: energia 1094 kJ 263 kcal 13%*
Energia w 100 g 1272 kJ / 305 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

PRZECHOWYWANIE

Dodaj:

do ciasta:

- 125 g miękkiej margaryny

- 3 jaja

- 50 ml wody (ok. 5 łyżek)

- 3 banany (lub inne owoce)

do masy:

- 500 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.

- 100 ml ciepłej wody (ok. 10 łyżek)



Sposób przygotowania:

1. Przygotowanie ciasta

Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła.

Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Okrągłą formę (Ø 24 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj margarynę, jaja i wodę. Całość miksuj na najwyższych obrotach miksera ok. 1 min do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto rozłóż równomiernie w formie.



2. Pieczenie

Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.

Temperatura pieczenia: 175°C Czas pieczenia: 25-30 min (do suchego patyczka)

Upieczone ciasto oddziel ostrym nożem od brzegów formy, zdejmij obręcz i wystudź. Masę można ubijać dopiero po ostudzeniu i wydrążeniu ciasta.



3. Wydrążenie ciasta i ułożenie bananów

Wyłóż ciasto na płaski talerz i łyżką wydrąż miąższ na głębokość 0,5 cm zostawiając na brzegu 1 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banany obierz, przekrój wzdłuż i płaską stroną ułóż na wydrążonym cieście (aby nie zmieniły barwy skrop sokiem z cytryny).



4. Przygotowanie masy i posypanie ciasta

Mocno schłodzoną śmietankę ubij mikserem na sztywno (ok. 5 min na najwyższych obrotach). Do oddzielnego naczynia wlej ciepłą wodę, wsyp mieszankę niezwłocznie przełóż do ubitej śmietany, delikatnie wymieszaj (możesz dodawać miksując na najniższych obrotach miksera). Następnie stopniowo delikatnie mieszając łyżką dodawaj płatki czekoladowe. Masę wyłóż na banany pozostawiając ok. 1 cm wolnego miejsca od brzegu. Łyżką uformuj kopułę i posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na ok. 2 godz. do lodówki.

Ciasto może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta.



Kopiec Kreta możesz przygotować z innymi, ulubionymi owocami.



Przepisy i inspiracje znajdziesz na www.oetker.pl

PRZYGOTOWANIE

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Gluten - Nie zawiera
  • Mleko - Może zawierać

SKŁADNIKI

  • cukier
  • skrobia kukurydziana
  • skrobia ziemniaczana
  • 13% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe))
  • żelatyna
  • kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • błonnik z cykorii
  • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
  • substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantowa)
  • aromaty
  • sól

Tekst dotyczący alergenów
Możliwa obecność MLEKA.

WARTOŚCI ODŻYWCZE

po przyrządzeniu 100 g 1 porcja = 86 g (%*)
Energia 1272 kJ 1094 kJ 13%
Energia 305 kcal 263 kcal 13%
Tłuszcz 20 g 17 g 24%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 9,3 g 8 g 40%
Węglowodany 26 g 23 g 9%
w tym Cukry 15 g 13 g 14%
Błonnik 1,3 g 1,1 g
Białko 3,9 g 3,4 g 7%
Sól 0,43 g 0,37 g 6%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 86 g

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: 1 porcja (86 g) zawiera

Wartość energetyczna
1094 kJ
263 kcal
13%

 

Energia w 100 g 1272 kJ / 305 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).

OPAKOWANIE

Rozmiar opakowania: 437 g

Wymiar liczbowy: 437

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 213 mm
Wymagana szerokość na półce - 139 mm
Wymagana głębokość na półce - 49 mm

Rodzaj opakowania: Karton

Waga brutto: 486g

ADRES PRODUCENTA

ADRES ZWROTNY

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Język produktu
Główny język opisu-polski
Język danych-polski

Języki na opakowaniu
  • polski

Promocje Zobacz wszystkie

0,50
Lisner Śledzik na raz pikantny 100 g

Lisner Śledzik na raz pikantny 100 g

2,39 zł
23,90 zł/kg
Zwiększ
Zmniejsz
Dodaj do koszyka

Produktów w sklepie: 14975 | Ostatnia aktualizacja oferty: 2020/05/28

Strefa klienta

Zadzwoń do nas:

Tio

© 2011 E.LECLERC
realizacja: tiointeractive

*Ceny obowiązują wyłącznie przy składaniu zamówień przez sklep internetowy. Ceny w sklepie E.Leclerc mogą nieznacznie różnić się od cen prezentowanych na stronach sklepu internetowego. Przedstawiona oferta w sklepie internetowym nie stanowi oferty w rozumieniu Kodeksu Cywilnego, i jest jedynie zaproszeniem do rozpoczęcia rokowań (zgodnie z art. 71 k.c.). Zastrzegamy sobie prawo do niezrealizowania zamówień z ważnych przyczyn ekonomicznych.

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies