Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 74 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 72 g |
Galaretka w proszku, smak agrestowy.
Przepis na: Sernik na zimno kalejdoskop
Składniki:
Spód:
- 150 g herbatników
- 80 g rozpuszczonego masła
Galaretki:
- 1 opak. Galaretki o smaku agrestowym Dr. Oetkera
- 1 opak. Galaretki o smaku malinowym Dr. Oetkera
- 1 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
- 900 ml wody
Masa sernikowa:
- 2 opak. Galaretki krystalicznej o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetkera
- 300 ml wody
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 130 g cukru pudru
- 200 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
Do dekoracji:
- 6 listków mięty
Sposób przygotowania:
- Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia.
- Herbatniki drobno pokrusz w malakserze lub przy pomocy wałka, umieszczone w grubej torebce foliowej. Wymieszaj z masłem, wyłóż na dno formy i odstaw do lodówki.
- Zagotuj wodę i do trzech naczyń odmierz po 300 ml. Do każdego naczynia wsyp zawartość torebki z galaretką, wymieszaj dokładnie do całkowitego rozpuszczenia. Przelej do płaskich naczyń i odstaw do lodówki do stężenia. Stężałe galaretki pokrój w kostkę. Po kilka kostek z każdego koloru odłóż do dekoracji.
- Galaretki krystaliczne rozpuść w 300 ml wrzącej wody, odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj dokładnie z cukrem pudrem. Schłodzoną śmietankę ubij, dodaj do masy sernikowej. Wlewaj niewielkim strumieniem wystudzoną galaretkę, cały czas miksując. Kostki galaretki wmieszaj do masy sernikowej i całość przelej do formy. Odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
- Wierzch sernika udekoruj kostkami galaretek i listkami mięty.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g | (%*) | |
Energia | 208 kJ | 297 kJ | 4 % |
Energia | 49 kcal | 70 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 10 g | 15 g | 6 % |
w tym Cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
4 porcje po 143 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (143 g) po przyrządzeniu
Energia w 100 g 208 kJ / 49 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 72 g
Waga brutto: 74 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 164 mm
Wymagana szerokość na półce - 114 mm
Wymagana głębokość na półce - 13 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu