Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 44 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 40 g |
Budyń w proszku, smak kremu orzechowo-karmelowego.
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.
Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml). Twój naturalny wybór
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 142 g | (%*) | |
Energia | 381 kJ | 540 kJ | 6 % |
Energia | 90 kcal | 128 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 1,8 g | 2,5 g | 4 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 1,1 g | 1,5 g | 8 % |
Węglowodany | 15 g | 22 g | 8 % |
w tym Cukry | 9,6 g | 14 g | 16 % |
Białko | 3,0 g | 4,3 g | 9 % |
Sól | 0,19 g | 0,27 g | 5 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (142 g) po przyrządzeniu:
Energia w 100 g 381 kJ / 90 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 40 g
Waga brutto: 44 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 164 mm
Wymagana szerokość na półce - 115 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu