Sprawdź dostępność transportu

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

KOD EAN: 5900038001039
Waga netto: 200 g
Kraj pochodzenia: Polska
Opakowanie: Zgrzewane
Rozmiar opakowania: 200 g

3,72 zł

2,98 zł14,90 zł/kg
-20%

Informacje o produkcie

Opis

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g

Produkujemy żywność bezglutenową od 1982 roku

Nadające się do recyklingu

Przechowywanie

Składniki na ciasto kruche z owocami:

1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego Celiko, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli.



Wykonanie ciasta kruchego z owocami:

1. Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy je dodawać małymi porcjami).

2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę.

3. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym.

4. Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce.

5. Pozostałą cześć ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta.

6. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut.



Składniki na ciasteczka:

1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada.



Wykonanie ciasteczek:

1. Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w „kulkę".

2. Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min.

3. Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm, a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm.

4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć).

5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe.

6. Ciasteczka piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut.



Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.

Przygotowanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Gluten - Nie zawiera
  • Mleko - Może zawierać
  • Soja - Może zawierać

Składniki

  • skrobia ziemniaczana
  • cukier
  • mąka ryżowa
  • skrobia ziemniaczana modyfikowana
  • regulator kwasowości: difosforany
  • substancja spulchniająca: węglany sodu
  • sól

Tekst dotyczący alergenów
Produkt bezglutenowy. Może zawierać soję, mleko i ich pochodne..

Wartości odżywcze

w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna 1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 87 g
w tym cukry 26 g
Białko 1,7 g
Sól 0,01 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 200 g

Wymiar liczbowy: 200

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 210 mm
Wymagana szerokość na półce - 158 mm
Wymagana głębokość na półce - 37 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Waga brutto: 208g

Adres producenta

Adres zwrotny

Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta
serwis@celiko.com.pl

Rozszerzone dane

Język produktu
Język danych-polski
Główny język opisu-polski

Języki na opakowaniu
  • polski

Cechy:

  • + inspirujący przepis
  • produkt polski

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem