Sprawdź dostępność transportu

Dr. Oetker Biszkopt 400 g

KOD EAN: 5900437086217
Producent: Dr. Oetker
Waga brutto: 409 g
Opakowanie: Zgrzewane
Rozmiar opakowania 400 g
6,99 zł17,48 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,97 zł

Informacje o produkcie

Opis

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%*

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Dodaj:
do biszkoptu:
- 4 jaja
- 3 łyżki wody
do nasączenia:
- sok z 1 cytryny
- 2 łyżki cukru
- 0,5 szklanki wody
do przełożenia:
- Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia)

Przepis na Tort biszkoptowy
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie biszkoptu
Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Pieczenie
Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia:
- blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min
- blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min
3. Przełożenie
10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami.
Smacznego!

Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis.

Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm)
Dodaj:
4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru.
Sposób przygotowania:
1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką.
2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C.
3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty.
4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem.
5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami.

Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm)
Dodaj:
4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki.
Sposób przygotowania:
1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania.
2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec.
3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta.
4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia.

Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

  • cukier
  • mąka PSZENNA
  • skrobia PSZENNA
  • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
  • emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
  • maltodekstryna
  • MLEKO odtłuszczone w proszku
  • aromat

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Dodatki

  • konserwanty - Nie zawiera

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g 1 porcja = 41 g g (%*)
Energia 1170 kJ 480 kJ 6%
Energia 277 kcal 114 kcal
Tłuszcz 4,8 g 2,0 g 3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 1,6 g 0,7 g 4%
Węglowodany 51,2 g 21,0 g 8%
w tym Cukry 27,2 g 11,2 g 12%
Białko 7,0 g 2,9 g 6%
Sól 0,76 g 0,31 g 5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 41 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na 100g/ml: 100 g zawiera:

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 400 g

Waga brutto: 409 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 189 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 56 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Adres producenta

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • + przepisy na ciasta
Dr. Oetker Budyń smak czekolada 41 g
-28%

Dr. Oetker Budyń smak czekolada 41 g

0,99 zł
24,15 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 1,19 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Galaretka o smaku truskawkowym 72 g
-25%

Dr. Oetker Galaretka o smaku truskawkowym 72 g

1,89 zł
26,25 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 1,99 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Galaretka o smaku agrestowym 72 g
-25%

Dr. Oetker Galaretka o smaku agrestowym 72 g

1,89 zł
26,25 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 1,99 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Galaretka o smaku pomarańczowym 72 g
-12%

Dr. Oetker Galaretka o smaku pomarańczowym 72 g

1,89 zł
26,25 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 1,99 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Galaretka o smaku kiwi 72 g
-12%

Dr. Oetker Galaretka o smaku kiwi 72 g

1,89 zł
26,25 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 1,99 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Śmietan-fix niebieski 7 g

Dr. Oetker Śmietan-fix niebieski 7 g

1,52 zł
217,14 zł/kg
 
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Śmietan-fix różowy 7 g

Dr. Oetker Śmietan-fix różowy 7 g

1,52 zł
217,14 zł/kg
 
    Dodaj do koszyka

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem