Sprawdź dostępność transportu

Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g

KOD EAN: 5900437080109
Producent: Dr. Oetker
Waga brutto: 682 g
Opakowanie: Torebka
Rozmiar opakowania 671 g
10,86 zł16,18 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Mieszanka w proszku do wypieku ciasta czekoladowego XXL.

Ciasto czekoladowe XXL w proszku

Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Ciasto czekoladowe XXL
Dodaj:
- 4 jaja
- 200 g margaryny (lub masła)
- 200 ml wody

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nastaw na temp. 180 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jaja, tłuszcz i wodę (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej). Całość miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 3 min do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Nakładanie do formy
Foremkę (ok. 25 x 35 cm) wyłóż papierem do pieczenia lub posmaruj tłuszczem i oprósz mąką. Ciasto nałóż do foremki i rozsmaruj równomiernie na całej powierzchni.
3. Pieczenie
Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika.

Temperatura: 180 °C
Czas pieczenia: ok. 40-45 min (do suchego patyczka)

Upieczone ciasto wyjmij z formy po ok. 10 min. Aby ciasto się nie kruszyło, należy je pokroić dopiero po ostudzeniu.
Po ostygnięciu udekoruj polewą Dr. Oetkera lub cukrem pudrem.

Wuzetka
Ciasto
Ciasto czekoladowe upiecz na maśle zgodnie ze sposobem przygotowania. Po ostudzeniu przekrój wzdłuż w poziomie, tworząc 2 warstwy.
Masa
2-3 łyżki cukru pudru wymieszaj z dwoma opakowaniami Śmietan-fixu Dr. Oetkera. 500 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. ubij na sztywno, pod koniec dodając cukier puder wymieszany ze Śmietan-fixem. Delikatnie zmiksuj. Rozprowadź na spodniej warstwie ciasta czekoladowego, wyrównaj łyżką i przykryj drugą częścią ciasta.

Polewa czekoladowa
Do rondelka włóż kawałki czekolady deserowej (100 g) oraz masło (40 g). Podgrzewaj na niewielkiej mocy palnika mieszając aż do rozpuszczenia i połączenia składników. Gotową polewą udekoruj ostudzone ciasto.

Smacznego!

Ciasto czekoladowe z owocami
Możesz wzbogacić ciasto dodając przed upieczeniem ulubione owoce. 200 g owoców (świeżych lub mrożonych) wiśni, malin, borówek, rozdrobnionych gruszek lub truskawek ułóż na wierzchu ciasta przed upieczeniem. Wcześniej w razie potrzeby owoce odszypułkuj, obierz, umyj i odsącz piecz w temp. 180 °C ok. 40-45 min lub dłużej (do suchego patyczka).

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Nie zawiera oleju palmowego

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

  • mąka PSZENNA
  • cukier
  • skrobia PSZENNA
  • 4,1 % kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
  • proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
  • 1 % czekolada w proszku
  • glukoza
  • błonnik z cykorii
  • ekstrakt wanilii
  • aromaty (zawierają LAKTOZĘ)
  • sól

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Dodatki

  • Barwniki - Nie zawiera
  • Smaki / Aromaty - Zawiera
  • Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy - Nie zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 100 g Wartość odżywcza po przyrządzeniu (margaryna 80 % tł.) 1 porcja = 37 g (%)*
Energia 1363 kJ 504 kJ 6 %
Energia 325 kcal 120 kcal 6 %
Tłuszcz 15 g 5,4 g 8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 4,1 g 1,5 g 8 %
Węglowodany 43 g 16 g 6 %
w tym Cukry 21 g 7,9 g 9 %
Białko 4,8 g 1,8 g 4 %
Sól 0,69 g 0,25 g 4 %
Ciasto można podzielić na 34 porcje, 1 porcja = ok. 37 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: 1 porcja (37 g)** zawiera:

Energia w 100 g 1363 kJ / 325 kcal

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

**po przyrządzeniu na margarynie

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 671 g

Waga brutto: 682 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 233 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 34 mm

Rodzaj opakowania: Torebka

Adres producenta

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 585 111 001
opłata zgodna z cennikiem operatora
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem