Producent: | Galeo |
Waga brutto: | 11 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 5 g |
Natka pietruszki
Natka pietruszki to popularny dodatek do potraw, od wieków chętnie wykorzystywany w kuchniach różnych narodów. Przyprawą są wysuszone liście pietruszki zwyczajnej, rośliny pochodzącej z rejonu Morza Śródziemnego.Ryba pieczona po skandynawsku
Danie dla 4-5 osób
Czas przygotowania: ok. 40 min.
- 800 g filetów z mintaja
- olej
- 100 ml bulionu warzywnego
- sól
- 200 ml śmietany
- 2 pory
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżka soku z cytryny
- produkty Galeo: 1 łyżka natki pietruszki, 1 łyżka koperku, pieprz biały mielony, 1 łyżka musztardy sarepskiej
Rybę doprawić solą, pieprzem białym, skropić cytryną i obsmażyć na oleju. Pory pokroić w piórka i udusić na oleju. Przygotować sos ze śmietany wymieszanej z bulionem, natką pietruszki, koperkiem, musztardą i mąką ziemniaczaną. Rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, przykryć porem i zalać sosem. Piec 25 min w temp. 175°C.
Mistrzynie Domowych Kuchni zyskują z Galeo
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 5 g
Waga brutto: 11 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies