Producent: | Kamis |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 12 g |
Ziele angielskie całe.
FSC - www.fsc.org, Mieszany Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
Keczup bananowy
Przygotowanie 15 min
Gotowanie 20 min
Porcje 750 g
Składniki:
2 łyżki oleju roślinnego
1 duża cebula pokrojona w kostkę
½ łyżeczki utartego w moździerzu ziela angielskiego Kamis
¾ łyżeczki mielonego chili Kamis
¾ łyżeczki mielonej kurkumy Kamis
2 łyżeczki czosnku Kamis
4 dojrzałe banany pokrojone w plastry
150 ml octu winnego z białego wina Kamis
5 łyżek cukru
2 łyżeczki soli morskiej Kamis
½ szklanki wody
1. W rondelku podsmaż na oleju cebulę. Dodaj ziele angielskie, chili, kurkumę, czosnek, smaż mieszając przez ok. 30 s.
2. Dodaj banany, ocet, cukier i sól morską. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 min, odstaw do wystygnięcia.
3. Miksuj blenderem na wysokich obrotach, wlewając powoli wodę, do uzyskania jednolitej konsystencji.
4. Ketchupem z bananów możesz doprawić smażony ryż i makaron, jajka, hot dogi, hamburgery, frytki. ryby, wieprzowinę i kurczaka.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 12 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies