Producent: | Delecta |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 380 g |
Biszkopt mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Nasz przepis na biszkopt
Przygotuj:
Do ciasta: 4 jaja, 30 ml wody (ok. 3 łyżki)
Do ponczu: 175 ml przegotowanej wody, 25 ml soku z cytryny (sok z 1/2 cytryny), 25 ml alkoholu
Do dekoracji: krem i owoce
Sposób przygotowania:
Okrągłą tortownicę o średnicy ok. 24 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp mąką.
Włącz piekarnik, nastaw na temp. 180°C bez termoobiegu (czas miksowania jest czasem nagrzewania piekarnika).
Do głębokiej miski wbij jaja, dodaj wodę, wsyp zawartość torebki i miksuj na najwyższych obrotach przez 4-5 min. Gotową masę przełóż do przygotowanej tortownicy.
Wstaw do piekarnika i piecz w temp. 180°C przez 40-45 min (sprawdź patyczkiem czy ciasto jest upieczone).
Po wystudzeniu, przekrój biszkopt na trzy części. Nasącz każdą z nich ponczem. Przełóż 2 opak. kremów tortowych Delecta lub 750 ml śmietany 30-36 % tł. (ubitej z 3 opak. Mixu do śmietany Delecta).
Do dekoracji polecamy świeże owoce oraz posypki Decorada Delecta.
Biszkopt przekładany
- Przygotuj ciasto i poncz wg sposobu podstawowego.
- Do kremu przygotuj 200 g masy krówkowej Bakalland, 1 opak. Śnieżki Delecta, 500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 100 g masła, 3 łyżki cukru, 3 łyżki twarogu mielonego (lub zmiksowanego)
- Śmietanę ubij ze Śnieżką, masło utrzyj z cukrem, dodaj twaróg i ponownie zmiksuj. Do śmietany dodawaj porcjami masę maślaną miksując na niskich obrotach. Na koniec dodaj Masę krówkową i ponownie zmiksuj.
- Przekrój biszkopt na dwie części, nasącz je ponczem. Przełóż przygotowanym kremem oraz udekoruj owocami. Wstaw do lodówki na ok. 3 godziny do schłodzenia.
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje. Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Najlepiej spożyć przed końcem/ Numer partii - patrz spód torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 34 g | %RWS* na porcję 34 g | |
Wartość energetyczna | 1319 kJ | 453 kJ | 5 % |
Wartość energetyczna | 312 kcal | 107 kcal | 5 % |
Tłuszcz | 5,6 g | 1,9 g | 3 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,8 g | 1,0 g | 5 % |
Węglowodany | 58 g | 20 g | 8 % |
w tym cukry | 27 g | 9,4 g | 10 % |
Białko | 6,9 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,92 g | 0,32 g | 5 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (bez dekoracji kremu). | |||
ok. 550 g produktu po przyrządzeniu (16 porcji) |
Rozmiar opakowania: 380 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: