Sprawdź dostępność transportu

Henglein Świeże ciasto filo 300 g

KOD EAN: 4001163165731
Producent: HENGLEIN
Waga brutto: 326 g
Opakowanie: Zgrzewane
Kraj pochodzenia Produkt UE
Rozmiar opakowania 300 g
6,89 zł22,97 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,49 zł

Informacje o produkcie

Opis

Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.

Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem:
Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami.

Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta:
Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście.

Sposób przygotowania burka z nadzieniem:
Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia.
Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.

Opakowanie Nadające się do recyklingu

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Składniki

  • mąka pszenna
  • woda
  • sól
  • emulgator: lecytyny (soja)
  • substancja konserwująca: sorbinian potasu
  • regulator kwasowości: cytryniany potasu, octany sodu
  • środek do przetwarzania mąki (polepszacz): L-cysteina
  • skrobia kukurydziana

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Soja - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g
Wartość energetyczna 1180 kJ/280 kcal
Tłuszcz 0,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 58 g
w tym cukry 4,0 g
Białko 8,1 g
Sól 1,8 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 300 g

Waga brutto: 326 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 59 mm
Wymagana szerokość na półce - 370 mm
Wymagana głębokość na półce - 28 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano dla
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • 7 arkuszy ciasta
Henglein Kopytka 500 g

Henglein Kopytka 500 g

7,89 zł
15,78 zł/kg
 
    Dodaj do koszyka
Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
-18%

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

5,99 zł
15,97 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 4,99 zł
    Dodaj do koszyka
Henglein Ciasto francuskie Light 275g
-59%

Henglein Ciasto francuskie Light 275g

2,59 zł
9,42 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 5,99 zł
    Dodaj do koszyka
Henglein Ciasto kruche 350 g

Henglein Ciasto kruche 350 g

6,89 zł
19,69 zł/kg
 
    Dodaj do koszyka

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem