Producent: | HENGLEIN |
Waga brutto: | 326 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Kraj pochodzenia | Produkt UE |
Rozmiar opakowania | 300 g |
Ciasto filo. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Ciasto filo składa się z cienkich arkuszy ciasta i świetnie nadaje się do przygotowania takich dań jak burek, strudel, zapiekanka, lasagne lub ciasteczka na słodko lub słono.Propozycja przygotowania nadzienia z jabłkami i cynamonem:
Należy użyć: 4 jabłka, 1 łyżeczkę cynamonu, od 1 do 2 łyżek brązowego cukru. Według upodobań dodać orzechy, rodzynki lub marcepan. Przygotowanie: jabłka obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę. Rozprowadzić na cieście. Posypać cynamonem i cukrem i wybranymi dodatkami.
Propozycja przygotowania nadzienia ze szpinakiem i serem feta:
Należy użyć: 450 g szpinaku, 200 g sera feta, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek. Przygotowanie: szpinak umyć i osuszyć lub rozmrozić.. Wymieszać z serem feta, dodać czosnek i doprawić. Rozprowadzić na cieście.
Sposób przygotowania burka z nadzieniem:
Folia, w którą zawinięte jest ciasto nie nadaje się do spożycia i do pieczenia.
Ciasto filo rozwinąć na blacie. Jeden arkusz posmarować pędzelkiem mieszanką wody, oliwy i mleka w jednakowej proporcji po ok. 25 ml. Na tak przygotowany arkusz (maksymalnie dwa, ułożone jeden na drugi) wyłożyć równomiernie część nadzienia: z jabłek i cynamonem lub ze szpinakiem i serem feta. Nadzienie rozłożyć proporcjonalnie do ilości użytych arkuszy ciasta. Arkusz zwinąć w rulon (można zwijać w ślimaki). Ciasto ułożyć na papierze do pieczenia. Jeszcze raz posmarować przygotowaną wcześniej mieszanką. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika ponownie przesmarować pozostałą częścią mieszanki.
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Zużyć zaraz po otwarciu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1180 kJ/280 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 58 g |
w tym cukry | 4,0 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 1,8 g |
Rozmiar opakowania: 300 g
Waga brutto: 326 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 59 mm
Wymagana szerokość na półce - 370 mm
Wymagana głębokość na półce - 28 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano dla Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza |
Henglein Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: