Sprawdź dostępność transportu

Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g

KOD EAN: 5900437086163
Producent: Dr. Oetker
Waga brutto: 424 g
Opakowanie: Karton
Rozmiar opakowania 380 g

7,99 zł

5,99 zł15,76 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 7,99 zł
-26%

Informacje o produkcie

Opis

Ciasto i krem do Karpatki w proszku.

Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi.
Warto wiedzieć...
Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%*
Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal

*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Lista zakupów:
- 4 jaja
- 325 g masła lub margaryny
- 500 ml mleka

forma do pieczenia 25 cm / 35 cm

Dodaj
do kremu:
- 500 ml mleka (ok. 2 szklanki)
- 200 g masła lub margaryny (lub 200 ml schłodzonej śmietanki 30% tł.)
do ciasta :
- 250 ml wody (ok. 1 szklankę)
- 125 g masła lub margaryny
- 4 jaja

Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie kremu
Z 500 ml mleka przelej połowę do wysokiego naczynia i rozmieszaj w nim zawartość torebki z kremem. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Wlej rozprowadzony krem i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia, rozcierając ewentualne grudki. Odstaw do wystudzenia. Ostudzony krem zmiksuj, a następnie zmniejsz obroty miksera i stopniowo dodawaj do kremu masło lub margarynę aż do połączenia składników.
2. Przygotowanie ciasta
Piekarnik nagrzej do temp. 210°C (bez termoobiegu). Zagotuj wodę z tłuszczem, wsyp mieszankę do ciasta i energicznie wymieszaj. Cały czas mieszając podgrzewaj przez ok. 1 min do uzyskania z ciasta kuli. Zdejmij z ognia i gorące ciasto przełóż do miski. Miksuj i dodawaj kolejno po 1 jajku aż do uzyskania jednolitej gładkiej masy. Ciasto podziel na 2 części. Jedną z nich rozprowadź cienką warstwą w formie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia, a drugą przykryj folią.
3. Pieczenie
Ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do temp. 210°C i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz ok. 15-20 min. Drugą część ciasta upiecz tak samo.
4. Przekładanie
Gdy ciasto wystygnie, na jedną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem i przykryj drugą warstwą ciasta. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

Możesz przyrządzić delikatniejszą wersję Kremu, zastępując masło ubitą śmietanką 30% tł. Przygotuj krem budyniowy wg punktu 1. sposobu przygotowania, ostudź do temp. pokojowej, miksuj 1 min i zamiast masła dodaj do niego 200 ml dobrze ubitej śmietanki 30% tł. Śmietanę dokładaj stopniowo, miksując na najniższych obrotach do połączenia z kremem.

Porada
Jeśli przechowujesz ciasto w lodówce, wyjmij je na ok. 20-30 min przed podaniem. Dzięki temu krem odzyska delikatną miękkość.

Smacznego!

Eklerki (ok. 20 sztuk)
Krem
Przygotuj krem wg punktu 1. sposobu przygotowania.
Ciasto
Przygotuj ciasto wg punktu 2. sposobu przygotowania i nakładaj porcjami za pomocą szprycy do dekoracji, w odległości 5 cm od siebie na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Pieczenie
Piecz przez 25 min w nagrzanym piekarniku w temp. 210°C, następnie zmniejsz temp. do 150°C i piecz jeszcze przez 15 minut.
Przekładanie
Przekrój ostudzone eklerki i napełnij je kremem. Posyp cukrem pudrem.
Smacznego!

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Zawartość opakowania

  • Opakowanie zawiera:
  • 140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta
  • 240 g mieszanki do przyrządzenia kremu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

  • cukier
  • mąka PSZENNA
  • skrobia
  • MLEKO odtłuszczone w proszku
  • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
  • aromaty
  • barwniki (kurkumina, karoteny)
  • sól

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Mleko - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.) 1 porcja = 56 g (%*)
Energia 1098 kJ 615 kJ 7%
Energia 264 kcal 148 kcal 7%
Tłuszcz 18,3 g 10,3 g 15%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone 10,8 g 6,1 g 31%
Węglowodany 20,7 g 11,6 g 4%
w tym Cukry 11,3 g 6,3 g 7%
Białko 3,9 g 2,2 g 4%
Sól 0,21 g 0,12 g 2%
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: 1 porcja (56 g) zawiera:

Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal

Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 380 g

Waga brutto: 424 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 212 mm
Wymagana szerokość na półce - 139 mm
Wymagana głębokość na półce - 48 mm

Rodzaj opakowania: Karton

Adres producenta

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Dr. Oetker Polska Sp. z. o. o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk

Serwis Konsumenta
tel.: 801 100 700
koszt 1 impulsu poł. lokalnego
serwis@oetker.pl
www.oetker.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • wspaniale wyrasta!
Delecta Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do domowego wypieku ciasta 680 g
-22%

Delecta Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do domowego wypieku ciasta 680 g

7,03 zł
10,34 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,78 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g
-15%

Dr. Oetker Sernik na zimno 195 g

5,99 zł
30,72 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,99 zł
    Dodaj do koszyka
Kucharek Zupa grzybowa 42 g

Kucharek Zupa grzybowa 42 g

1,29 zł
30,71 zł/kg
 
    Dodaj do koszyka
Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g
-8%

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

6,49 zł
17,31 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,49 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g
-32%

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g

6,49 zł
24,58 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,49 zł
    Dodaj do koszyka
Henglein Ciasto na tartę 250 g
-8%

Henglein Ciasto na tartę 250 g

6,49 zł
25,96 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,49 zł
    Dodaj do koszyka
Henglein Ciasto kruche 350 g
-7%

Henglein Ciasto kruche 350 g

7,49 zł
21,40 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 7,49 zł
    Dodaj do koszyka
Ciasto brik 8  x 136g

Ciasto brik 8 x 136g

5,19 zł
38,16 zł/kg
 
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g
-10%

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g

5,99 zł
14,98 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,59 zł
    Dodaj do koszyka
Dr. Oetker Babka czekoladowa 365 g
-7%

Dr. Oetker Babka czekoladowa 365 g

5,99 zł
16,41 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,43 zł
    Dodaj do koszyka

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem