Sprawdź dostępność transportu

Celiko Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g

KOD EAN: 5900038001046
Producent: Celiko
Waga brutto: 214 g
Opakowanie: Torebka
Kraj pochodzenia Polska
Rozmiar opakowania 200 g
3,69 zł18,45 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 3,19 zł

Informacje o produkcie

Opis

Koncentrat ciasta biszkoptowego w proszku - do przygotowania biszkoptu, muffinek i babeczek.

Składniki na biszkopt:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 50 g cukru (1/4 szklanki), 3 jaja, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko.

Wykonanie biszkoptu:
1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z cukrem. Następnie kolejno dodawać po jednym żółtku stale ubijając.
2. W miseczce wymieszać koncentrat z proszkiem do pieczenia, a następnie gotową mieszankę przesiać do naczynia z ubitą masą jajeczną. Delikatnie wymieszać na jednolitą masę.
3. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej pergaminem lub natłuszczonej blachy posypanej bezglutenową bułką tartą.
4. Piec w piekarniku w temp. 180°C przez ok. 30 minut. Po wyjęciu z piekarnika poczekać, aż przestygnie. Następnie do biszkoptu dodać ulubione dodatki.

Składniki na babeczki z owocami:
1 opakowanie koncentratu ciasta biszkoptowego, 3 jaja, 75 g cukru, 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Celiko, szczypta soli, 75 ml oleju lub roztopionego masła, 200 g czereśni, wiśni lub jagód (owoce przed użyciem obtoczyć w mące ziemniaczanej), 1 łyżka cukru pudru do posypania.

Wykonanie babeczek z owocami:
1. Białka jaja ubić ze szczyptą soli i z cukrem na sztywną pianę. Dodawać po jednym żółtku i ubijać dalej.
2. Następnie dodawać na przemian koncentrat ciasta biszkoptowego wymieszany z proszkiem do pieczenia oraz olej. Foremki do babeczek wypełnić masą.
3. Do każdej foremki włożyć obtoczone w mące ziemniaczanej owoce.
4. Piec w temperaturze 180°C przez ok. 20 min. Gotowe babeczki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

Więcej przepisów na stronie www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.

Produkujemy żywność bezglutenową od 1982 roku

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki

  • skrobia ziemniaczana
  • skrobia kukurydziana
  • cukier

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Gluten - Nie zawiera
  • Mleko - Może zawierać
  • Soja - Może zawierać

Wartości odżywcze

w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna 1526 kJ/3645 kcal
Tłuszcz 0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,0 g
Węglowodany 89 g
w tym cukry 32 g
Białko 0 g
Sól 0,01 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 200 g

Waga brutto: 214 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 208 mm
Wymagana szerokość na półce - 158 mm
Wymagana głębokość na półce - 34 mm

Rodzaj opakowania: Torebka

Adres producenta

Adres zwrotny

Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
Celiko S.A.
ul. św. Antoniego 71
61-359 Poznań
PL
tel. +48 (61) 871 27 00
e-mail: celiko@celiko.com.pl
www.celiko.com.pl
serwis konsumenta:
serwis@celiko.com.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • + inspirujący przepis
  • produkt polski

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem