Kalmary posiadają nie tylko istotne walory smakowe, ale również odżywcze. Podana w ten sposób przekąska z ryby na stole w trakcie imprezy, z pewnością zachwyci niejednego gościa. Za jedną z najlepszych ukraińskich przekąsek do piwa należy przede wszystkim suszona ryba. Na Ukrainie oraz wschodzie można znaleźć różne rodzaje tego wybornego specjału. Najczęściej suszeniu poddawane są takie ryby jak ostroboki, szczupaki, anchois, dorsze i leszcze.
Przechowywać w temperaturze od +5C do +21C.
Kalmary (Dosidicus gigas); cukier; sól; substancja utrzymująca wilgoć E420; wzmacniacz smaku E621; konserwant E202; aromat dymu.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Importer: MonolithPolska Sp.zo.o. Grunwaldzka 67 60-312 Poznań | Importer: MonolithPolska Sp.zo.o. Grunwaldzka 67 60-312 Poznań |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies