Tajska baza do sosu-dania curry. Skład pasty może kojarzyć się z południem Tajlandii oraz Indochinami.
Pasta curry to utarte i wymieszane składniki, aromatyczne i wyraziste, a dzięki chilli również pikantne. W kuchni ważna jest równowaga dlatego w pospolitym azjatyckim daniu curry, czyli sosie z dodatkiem krewetek, ryby, drobiu, mięsa czerwonego, tofu lub warzyw, smak łagodzi się mleczkiem kokosowym. Tajska baza sosu curry różni się diametralnie od indyjskiej, i nie powinna być z nią utożsamiana.
Po otwarciu przechowywać w lodówce
Świeża papryczka zielona chili 33%; trawa cytrynowa; czosnek; sól; szalotka; galangal; kminek; nasiona kolendry
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
KK Polska Sp. z o. o., ul. Działkowców 15, 84-230 Rumia | KK Polska Sp. z o. o., ul. Działkowców 15, 84-230 Rumia |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies