Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Mieszanka przyprawowa.
Tacos z kurczakiem i guacamole
Przygotowanie 25 min
Gotowanie 5 min
Poziom trudności łatwy
Porcje 2
Składniki
1 opakowanie Kamis Meksykański Street Food
2 czerwone papryki oczyszczone, pokrojone na ćwiartki
1 łyżka oleju
300 g piersi z kurczaka pokrojonej w plastry
2 dojrzałe awokado, grubo pokrojone
100 g pomidorów bez nasion, pokrojonych w kostkę
4 małe tortille
100 g sałaty lodowej
Sposób przygotowania:
1. Papryki umieść na blaszce i piecz w rozgrzanym piekarniku do 200°C z włączoną grzałką górną przez ok. 15 min. następnie wyjmij i umieść w torebce foliowej na 10 min. obierz i pokrój w cienkie paski.
2. Połącz połowę przyprawy z olejem w misce, dodaj kurczaka i wymieszaj. W międzyczasie podgrzej patelnię na średnim ogniu.
3. W drugiej misce połącz awokado z połową przyprawy i pomidorami.
4. Na patelni podgrzej tortille aż pojawią się ciemne znaki - zdejmij Kurczaka, podsmaż przez 3-4 min na każdej stronie.
5 Guacamole rozłóż na środku tortilli, ułóż na wierzchu pieczoną czerwoną paprykę, sałatę i kurczaka, złóż na pół
Pieczone czerwone papryki są dostępne w supermarketach w słoikach.
Więcej inspiracji znajdziesz na www.kamis.pl
Przechowywać w chłodnym, suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1125 kJ / 268 kcal |
Tłuszcz | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 39,6 g |
w tym cukry | 5,8 g |
Białko | 11,2 g |
Błonnik | 13,3 g |
Sól | 17,09 g |
Rozmiar opakowania: 15 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 109 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska, Polska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo, ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska, Polska |
Języki na opakowaniu
Cechy: