Producent: | Kamis |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 8 g |
Goździki całe.
Starannie wyselekcjonowane dla zapewnienia pełni smaku i aromatu.Gruszka w czerwonym winie
Przygotowanie 30 min. + czas marynowania, Gotowanie 10 min., Porcje 4
Składniki:
4 twarde gruszki
500 ml czerwonego wytrawnego wina
½ szklanki cukru
100 ml octu winnego z czerwonego wina
6 goździków Kamis
1 kora cynamonu
1. Do wąskiego wysokiego rondelka/garnka wlej wino, dodaj ocet, cukier, goździki, oraz cynamon, doprowadź do wrzenia.
2. Dodaj obrane przekrojone na pół, wydrążone gruszki, gotuj 5 min na wolnym ogniu, następnie wystudź i odstaw razem z winem w chłodne miejsce na kilkanaście godzin.
3. Idealne jako dodatek do pasztetów, serów oraz do pieczonych mięs i drobiu.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 8 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies