Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 101 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 90 g |
Panierka do drobiu.
Panierowane mięsa zachowują swoją soczystość, a przygotowanie wyjątkowej potrawy staje się proste i szybkie. Specjalnie dobrana kompozycja przypraw sprawia, że panierka nada potrawom paprykowo-pikantny smak, intensywny aromat oraz wyjątkową chrupkość.Chrupiący kurczak w panierce pikantnej
Składniki (dla 4 osób): 2 piersi z kurczaka (lub 0,5 kg schabu), mleko lub woda, panierka Chrupiący kurczak pikantny Kamis.
Przygotowanie:
1. Mięso umyj, pokrój na 4 kotlety i delikatnie rozbij tłuczkiem.
2. Kotlety zamocz w mleku lub wodzie i obtocz w panierce, mocno dociskając ręką (nie sól).
3. Smaż na małym ogniu, na oleju rozgrzanym do 180°C.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 1482/351 (kJ/kcal) |
Tłuszcz | 3,8 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,1 g |
Węglowodany | 62 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 14 g |
Sól | 6,25 g |
Rozmiar opakowania: 90 g
Waga brutto: 101 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 170 mm
Wymagana szerokość na półce - 130 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska Więcej inspiracji znajdziecie na: www.facebook.com/Kamis. Życie ze smakiem www.kamis.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies