Producent: | Kamis |
Opakowanie: | Saszetka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 8 g |
Zioła prowansalskie.
Grillowane bakłażany i cukinie
Przygotowanie 20 min
Gotowanie 6 min
Porcje 6
Składniki:
2 bakłażany pokrojone w plastry
2 cukinie pokrojone w plastry
sól morska Kamis
500 ml oleju
2 łyżki octu winnego z białego wina Kamis
500 ml oleju
2 łyżeczki ziół prowansalskich Kamis
2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego Kamis
1 łyżka czosnku w płatkach Kamis
1. Bakłażany i cukinie oprósz solą i odstaw na kilkanaście minut.
2. Po tym czasie lekko odciśnij, lekko skrop octem winnym i 3 łyżkami oleju, wymieszaj.
3. Bakłażany i cukinie smaż na mocno rozgrzanej patelni ryflowanej po 3 min po obu stronach.
4. Po zdjęciu z patelni oprósz ziołami prowansalskimi i pieprzem.
5. Układaj w wyparzonych słoikach, do każdego włóż kilka płatków czosnku, a następnie zalej olejem rozgrzanym do ok. 100°C. Zakręć i odstaw do góry dnem do wystygnięcia. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.
6. Idealny dodatek do zapiekanek, kanapek, sałatek, wędlin, serów.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Wyprodukowano w Polsce
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 8 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies