Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 4 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Liczba jednostek: | 1 |
Wanilia laska.
Flan karmelowy
Przygotowanie 10 min. + czas studzenia
Gotowanie 55 min.1.
Porcje 6
Składniki:
500 ml mleka tłustego
½ laski wanilii Kamis
75 g cukru pudru
2 jaja
4 żółtka
Karmel:
100 g cukru
100 ml wody
1. Mleko wlej do rondelka, wanilię przetnij wzdłuż, wyjmij z niej kryształki wanilii i wszystko razem wrzuć do mleka. Zagotuj i wystudź.
2. Jaja i żółtka utrzyj z cukrem ale tak żeby nie napowietrzyć ich, połącz z wystudzonym mlekiem, powoli wymieszaj.
3. W międzyczasie cukier podgrzewaj w rondelku, gdy będzie miał złoty kolor wlej wodę, gotuj aż uzyskasz jednolitą konsystencję płynnego karmelu, rozlej go po ok. 2 łyżkach do foremek żaroodpornych.
4. Masę z mleka i jaj rozlej do foremek, piecz przez 55 min w temp. 95°C.
5. Podawaj dobrze schłodzone. Przed podaniem wyjmij z foremek tak żeby karmel znalazł się na górze i spłynął.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Waga brutto: 4 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 145 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 5 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies