Producent: | Kamis |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 12 g |
Pieprz kolorowy ziarnisty.
100 % naturalne składniki dla uzyskania pełni smaku i aromatuFSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier, Wspieranie odpowiedzialnego leśnictwa, FSC C151350
Penne w kremowym sosie z łososiem i szpinakiem
Przygotowanie 5 min, Gotowanie 20 min, Porcje 4
Składniki:
1 mała cebula pokrojona w kostkę
2 łyżki oliwy z oliwek
½ łyżeczki pieprzu kolorowego Kamis
1 puszka pomidorów pelati
50 g wędzonego łososia
50 ml śmietany 30 %
sól do smaku
300 g makaronu penne
100 g świeżego szpinaku
1 łyżka soku z cytryny
1. Na patelni podsmaż na oliwie cebulę razem z kolorowym pieprzem.
2. Dodaj pomidory, łososia, śmietanę, duś ok. 8 min, przełóż do wysokiego naczynia, miksuj, aż sos będzie miał jednolitą gładką konsystencję, dopraw do smaku solą.
3. W tym samym czasie w osolonej wodzie ugotuj makaron.
4. Sos przełóż ponownie na patelnię, dodaj szpinak i ugotowany makaron.
5. Przed podaniem danie skrop sokiem z cytryny.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 12 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies