Producent: | Kamis |
Waga brutto: | 10 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Zapakowano w | Polska |
Rozmiar opakowania | 7 g |
Kardamon owoce.
Ciasto z mango
Składniki:
400 ml mleka kokosowego
4 owoce kardamonu Kamis
25 g żelatyna
100 g orzechów nerkowca
2 ½ łyżki brązowego cukru
½ łyżeczki imbiru
75 g masła
100 g herbatników
3 dojrzałe mango
200 ml jogurtu greckiego
3 łyżki miodu
Sposób przygotowania:
1. Mleko kokosowe wlej do rondelka, dodaj ziarna wyjęte z owoców kardamonu, gotuj w rondelku na wolnym ogniu aż zredukuje się o połowę. pod koniec dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj.
2. Orzechy nerkowca zmiksuj drobno z cukrem, imbirem i masłem, dodaj drobno pokruszone herbatniki dokładnie wymieszaj.
3. Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, rozłóż masę orzechową, dokładnie ubij, wstaw do lodówki na kilka minut do schłodzenia.
4. Obrane mango zmiksuj z jogurtem i miodem, dodaj mleko kokosowe, dokładnie wymieszaj. Wylej do tortownicy i wstaw do lodówki na ok 2 godz.
Więcej inspiracji na stronie
www.kamis.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 7 g
Waga brutto: 10 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 144 mm
Wymagana szerokość na półce - 109 mm
Wymagana głębokość na półce - 8 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
McCormick Polska S.A. Stefanowo ul. Malinowa 18/20 05-552 Wólka Kosowska |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies