Sprawdź dostępność transportu

Yummity Naleśniki lub gofry 240 g

KOD EAN: 5902898829549
Producent: Yummity
Waga brutto: 274 g
Opakowanie: Pudełko
Rozmiar opakowania 240 g
8,99 zł37,46 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 6,99 zł

Informacje o produkcie

Opis

Mieszanka do przygotowania naleśników lub gofrów.

Produkt bezglutenowy. Odpowiedni dla wegetarian.

Znak przekreślonego kłosa - PL-106-012

Gofrowe kanapki
30 min.
5 porcji
Przygotuj
- 1 opakowanie Naleśniki lub gofry
- 1 ogórek pokrojony w plastry
- 2 pomidory pokrojone w plastry
- 10 liści sałaty rzymskiej
- 5 większych plastrów twardego sera koziego lub owczego
- 5 łyżek serka kanapkowego
- 5 łyżek wegańskiego majonezu
- 5 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Tip: Pamiętaj, że do kanapki możesz użyć swoich ulubionych składników.

Przygotowanie
1. Gofry przygotuj wg bazowej instrukcji na opakowaniu, w wersji wytrawnej.
2. Połowę gotowych gofrów posmaruj majonezem i ułóż na nich wszystkie składniki - zaczynając i kończąc na sałacie. Pozostałe gofry posmaruj serkiem i połóż na wierzch.
3. Gofry przekrój w poprzek, tworząc trójkątne kanapki. W każdy trójkąt wbij wykałaczkę z połową pomidorka koktajlowego.

Wege roladki naleśnikowe
30 min.
40 sztuk
Przygotuj
- 1 opakowanie Naleśniki lub gofry
- 3 awokado dojrzałe
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki soku z cytryny
- 10 sztuk pomidorów suszonych
- 4 garści rukoli
- 1 papryka czerwona pokrojona w paski
- Sól do smaku

Przygotowanie
1. Wytrawne naleśniki przygotuj według bazowej instrukcji na opakowaniu.
2. Dojrzałe awokado wydrąż ze skórki. Następnie zmiksuj je blenderem razem z obranym czosnkiem, suszonymi pomidorami oraz sokiem z cytryny. Dopraw solą do smaku.
3. Na usmażonych naleśnikach rozsmaruj pastę z awokado. Około 3 cm od brzegu naleśnika rozłóż paski papryki oraz rukolę. Zwiń naleśniki ciasno w rulon, a następnie pokrój je na około 4 cm kawałki.

Yummity to wiele pomysłów na wegetariańskie posiłki.

Bezglutenowy

Produkt odpowiedni dla wegetarian

Opakowanie Nadające się do recyklingu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Zużyć bezpośrednio po otwarciu.

Składniki

  • mąka bezglutenowa (z komosy ryżowej (quinoa) 42%, kukurydzy, ryżu 27%)
  • sól morska jodowana
  • substancja spulchniająca: węglany sodu

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Seler - Może zawierać
  • Zboża zawierające gluten - Nie zawiera
  • Gorczyca - Może zawierać
  • Sezam - Może zawierać
  • Soja - Może zawierać
  • Dwutlenek siarki / siarczyny - Może zawierać

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu przed przygotowaniem:
wartość energetyczna 1473 kJ / 348 kcal
tłuszcz 4,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
węglowodany 65 g
w tym cukry 1,0 g
błonnik 5,9 g
białko 9,7 g
sól 0,45 g
potas 326,1 mg (16%)*
magnez 104,6 mg (28%)*
żelazo 3,13 mg (22%)*
cynk 1,77 mg (18%)*
*DRWS - Dzienna Referencyjna Wartość Spożycia

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Na naleśniki przygotuj: 2 jajka, 150 ml wody, 400 ml mleczka kokosowego 1. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i mleczko kokosowe. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp zawartość opakowania. 2. Jeśli przygotowujesz naleśniki na słodko dodaj 50 g cukru, a jeśli na wytrawnie dodaj 3 g soli oraz 5 g kurkumy. Całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę. 3. Ciasto powinno mieć nieco rzadszą konsystencję niż tradycyjne ciasto naleśnikowe. 4. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Za pomocą głębokiej łyżki wylej około 1/9 masy, rozprowadzając ją po całej powierzchni patelni. Smaż, aż naleśnik sam zacznie odklejać się od patelni. Przewróć go na drugą stronę, smaż do delikatnego zazłocenia się powierzchni z obu stron. Tip: Zamiast mleczka kokosowego, możesz użyć 400 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego. Dodaj również 1 łyżkę oleju roślinnego. W tej wersji przepisu nie dodawaj wody.

Inne: Na gofry przygotuj: 2 jajka, dodaj 100 ml wody, 400 ml mleczka kokosowego 1. Do miski wbij jajka, dodaj wodę i mleczko kokosowe. Mieszaj mikserem na wysokich obrotach przez 1 minutę (do uzyskania lekko puszystej masy). Wsyp mieszankę. 2. Jeśli przygotowujesz gofry na słodko dodaj 50 g cukru, a jeśli na wytrawnie dodaj 3 g soli oraz 5 g kurkumy. Całość miksuj na wolnych obrotach przez kolejną minutę. 3. Gdy ciasto na gofry będzie gotowe rozgrzej gofrownicę i za pomocą głębokiej łyżki wlej ciasto do formy. Piecz gofry do momentu uzyskania złotego koloru. 4. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Tip: Zamiast mleczka kokosowego, możesz użyć 350 ml mleka krowiego lub napoju roślinnego. Dodaj również 1 łyżkę oleju roślinnego. W tej wersji przepisu nie dodawaj wody.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 240 g

Waga brutto: 274 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 148 mm
Wymagana głębokość na półce - 41 mm

Rodzaj opakowania: Pudełko

Adres producenta

Adres zwrotny

De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.,
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.yummity.pl
De Care Group Sp. z o.o. i Wspólnicy Sp. k.,
Pieńków 147 A,
05-152 Czosnów,
Polska
www.yummity.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • źródło błonnika
  • mąka z quinoa, mąka z ryżu, sól morska

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem