Producent: | Tao Tao |
Waga brutto: | 58 g |
Opakowanie: | Woreczek |
Kraj pochodzenia | Chiny |
Rozmiar opakowania | 50 g |
Suszone grzyby Shitake.
Grzyby shiitake powszechnie używane w daniach azjatyckich, znajdują coraz szersze zastosowanie w kuchni europejskiej. Suszone, pełne aromatu grzyby shiitake sprawiają, że potrawy stają się wyraziste oraz pełne smaku. Doskonale wzbogacają smak zup, sosów, gulaszu, sałatek, dań mięsnych i warzywnych. Grzyby shiitake stanowią bogactwo cennych dla zdrowia substancji, a w dodatku są niskokaloryczne.Makaron stir-fry z Grzybami Shiitake Tao Tao (dla 4 osób)
Składniki:
1 pierś z kurczaka (ok. 500 g), 200 g Makaron Chow Mein Tao Tao, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 20 g Suszonych Grzybów Shiitake Tao Tao, 1 marchewka, 1 brokuł, 3 łyżki orzechów nerkowca (opcjonalnie), 3 łyżki Sosu Sojowego Tao Tao, 4 łyżki posiekanego szczypiorku, olej do smażenia, pieprz do smaku
Sposób przyrządzania:
Kurczaka i cebulę pokroić w kostkę, a makaron i grzyby Shiitake przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę obrać i pokroić w słupki, brokuł posiekać na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć 2 minuty.
Dodać kurczaka i smażyć przez kolejne 3-4 minuty, wszystko doprawić sosem i pieprzem. Dodać marchewkę, grzyby Shiitake i brokuł. Wszystko smażyć przez ok. 5 minut często mieszając. Dodać ugotowany makaron i wymieszać z resztą składników. Na koniec posypać orzechami nerkowca i szczypiorkiem.
Smacznego!
Tao Tao - Harmonia Smaków
Tao Tao tylko naturalne składniki
facebook.com/TaoTao HarmoniaSmakow
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.
na 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna: | 1421 kJ / 340 kcal |
Tłuszcz: | 0,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0 g |
Węglowodany: | 38 g |
w tym cukry: | 0 g |
Białko: | 7,5 g |
Sól: | 0,01 g |
Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Grzyby wyczyścić i moczyć w ciepłej wodzie przez co najmniej 30 minut. Zmiękczone grzyby gotować we wrzącej wodzie przez około 10 minut, odsączyć.
Rozmiar opakowania: 50 g
Waga brutto: 58 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 239 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 44 mm
Rodzaj opakowania: Woreczek
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano wyłącznie dla: TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 tan-viet@tan-viet.com.pl www.tan-viet.com.pl |
TAN-VIET International S.A. ul. Marco Polo 9, 83-031 Łęgowo, Polska tel. (+48 58) 692 90 00 tan-viet@tan-viet.com.pl www.tan-viet.com.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: