Sprawdź dostępność transportu

Tao Tao Suszone grzyby Shiitake 50 g

KOD EAN: 5901882312029
Producent: Tao Tao
Waga brutto: 58 g
Opakowanie: Woreczek
Kraj pochodzenia Chiny
Rozmiar opakowania 50 g
10,79 zł215,80 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 9,83 zł

Informacje o produkcie

Opis

Suszone grzyby Shitake.

Grzyby shiitake powszechnie używane w daniach azjatyckich, znajdują coraz szersze zastosowanie w kuchni europejskiej. Suszone, pełne aromatu grzyby shiitake sprawiają, że potrawy stają się wyraziste oraz pełne smaku. Doskonale wzbogacają smak zup, sosów, gulaszu, sałatek, dań mięsnych i warzywnych. Grzyby shiitake stanowią bogactwo cennych dla zdrowia substancji, a w dodatku są niskokaloryczne.

Makaron stir-fry z Grzybami Shiitake Tao Tao (dla 4 osób)

Składniki:
1 pierś z kurczaka (ok. 500 g), 200 g Makaron Chow Mein Tao Tao, 1/2 cebuli, 2 ząbki czosnku, 20 g Suszonych Grzybów Shiitake Tao Tao, 1 marchewka, 1 brokuł, 3 łyżki orzechów nerkowca (opcjonalnie), 3 łyżki Sosu Sojowego Tao Tao, 4 łyżki posiekanego szczypiorku, olej do smażenia, pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:
Kurczaka i cebulę pokroić w kostkę, a makaron i grzyby Shiitake przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę obrać i pokroić w słupki, brokuł posiekać na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć 2 minuty.
Dodać kurczaka i smażyć przez kolejne 3-4 minuty, wszystko doprawić sosem i pieprzem. Dodać marchewkę, grzyby Shiitake i brokuł. Wszystko smażyć przez ok. 5 minut często mieszając. Dodać ugotowany makaron i wymieszać z resztą składników. Na koniec posypać orzechami nerkowca i szczypiorkiem.
Smacznego!

Tao Tao - Harmonia Smaków

Tao Tao tylko naturalne składniki

facebook.com/TaoTao HarmoniaSmakow
Kulinarnych inspiracji szukaj na www.TaoTao.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu spożyć w ciągu 30 dni.

Składniki

  • suszone grzyby Shiitake (Lentinula edodes)

Wartości odżywcze

na 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1421 kJ / 340 kcal
Tłuszcz: 0,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 38 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 7,5 g
Sól: 0,01 g

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Instrukcje dotyczące przyrządzenia: Grzyby wyczyścić i moczyć w ciepłej wodzie przez co najmniej 30 minut. Zmiękczone grzyby gotować we wrzącej wodzie przez około 10 minut, odsączyć.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 50 g

Waga brutto: 58 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 239 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 44 mm

Rodzaj opakowania: Woreczek

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano wyłącznie dla:
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
tan-viet@tan-viet.com.pl
www.tan-viet.com.pl
TAN-VIET International S.A.
ul. Marco Polo 9,
83-031 Łęgowo,
Polska
tel. (+48 58) 692 90 00
tan-viet@tan-viet.com.pl
www.tan-viet.com.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • angielski
  • węgierski
  • polski
  • rumuński

Cechy:

  • doskonałe do zup grzybowych, bigosu, farszu, sosów, dań typu stir-fry, zapiekanek

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem