Producent: | Prymat |
Waga brutto: | 24 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 20 g |
Żelatyna wieprzowa
Żelatyna wieprzowa Prymat to produkt o wysokiej jakości, bardzo dobrej klarowności oraz szybkim tężeniu.Tysiące przepisów znajdziesz na:
Doradcasmaku.pl
Prymat
Sekret mojej kuchni!
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zastosowanie:
Polecana szczególnie do przygotowywania galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw, ryb i owoców oraz do zagęszczania deserów.
Sposób użycia:
W 0,5 litra gorącej wody lub wywaru rozpuścić 3 łyżeczki żelatyny (10 g), nie gotować. Zawartość opakowania wystarcza do sporządzenia 1 litra płynu.
rady:
1. Aby utrwalić bitą śmietanę (500 ml), wystarczy dodać do niej 1 łyżeczkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach gorącej wody.
2. Aby uniknąć grudek z żelatyny w serniku na zimno, masa serowa i rozpuszczona żelatyna powinny mieć tą samą temperaturę.
3. Na bazie żelatyny można przygotowywać galaretkę o dowolnym smaku. Wystarczy połączyć ją z ulubionym sokiem.
Żelatyna zdatna do spożycia przez ludzi.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 20 g
Waga brutto: 24 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 150 mm
Wymagana szerokość na półce - 109 mm
Wymagana głębokość na półce - 9 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska |
Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies