Opis
Napoleonka - ciastko na 7,9% spodzie francuskim z 17,6% kremem o smaku śmietankowym i 65,2% budyniowym oraz 6,4% biszkoptem.
Składniki
woda, mieszanka do przygotowania kremu: [cukier, skrobia modyfikowana, pełne MLEKO w proszku, SERWATKA w proszku MLEKO, substancje żelujące: E516, E339, E450; substancja zagęszczająca E401, sól, aromat, barwniki: E101, E160a], nadzienie na bazie tłuszczu roślinnego: [woda, całkowicie utwardzony olej z ziaren palmowych 25%, cukier, białka MLEKA, emulgatory: E472b, E322 (z SOJI), E472e; stabilizatory: E460, E466, E340; aromat, barwnik E160a], mieszanka do sporządzania kremu: [cukier, skrobia modyfikowana, MLEKO w proszku pełne, olej palmowy, MLEKO w proszku odtłuszczone, syrop glukozowy, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, lecytyny z rzepaku; białka MLEKA, SERWATKA w proszku (z MLEKA), substancja zagęszczająca karagen, stabilizatory: difosforany, fosforany sodu, sól, koncentrat z marchwi, aromaty, ekstrakt z kurkumy], mąka PSZENNA typ 500, JAJA kurze, margaryna: [oleje roślinne (palmowy, rzepakowy, częściowo utwardzony palmowy) w zmiennych proporcjach, woda, emulgatory: E471, E322; sól, przeciwutleniacze: E304, E306; naturalny aromat, regulator kwasowości E330, barwnik E160b], cukier dekoracyjny: [dekstroza, skrobia PSZENNA, tłuszcz palmowy nieutwardzony, olej rzepakowy, substancja przeciwzbrylająca E170,aromat], cukier, polepszacz: [woda, cukier, emulgator E471, E475; stabilizator E470a], sól. Może zawierać: ORZESZKI ziemne, ORZECHY, SELER, GORCZYCĘ, nasiona SEZAMU.
Wartości odżywcze |
|
W 100 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
888 |
|
212 |
Tłuszcz |
8.7 |
Kwasy |
6.3 |
Cukry |
22 |
Białko |
2.2 |
Sól |
0.45 |
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Rzeszówdis Sp. z o.o., ul. Rejtana 69, 35-959 Rzeszów |
Rzeszówdis Sp. z o.o., ul. Rejtana 69, 35-959 Rzeszów |