Opis
Ciasto Fantazja - ciasto czekoladowe 25,2% z kremem budyniowym 31,5%, paskami biszkopta 4,2% galaretką
26,3% i kawałkami brzoskwini 9,9%
Składniki
woda, mieszanka wypiekowa (13,1%): [cukier, mąka PSZENNA, czekolada w proszku 15% (cukier, miazga kakaowa, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu), skrobia PSZENNA, skrobia modyfikowana, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, MLEKO w proszku pełne, substancje spulchniające: E450, E500; sól, emulgatory: E475, E471; stabilizatory: E466, E412; aromat], brzoskwinie w syropie (9,6%): [brzoskwinie, woda, cukier, syrop glukozowofruktozowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy], JAJA kurze, margaryna: [tłuszcz palmowy, woda, emulgatory: E471, E322; regulator kwasowości E330, aromat, barwnik E160a], MASŁO (z MLEKA), olej rzepakowy, cukier puder, galaretka w proszku o smaku pomarańczowym: [cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, aromat, barwniki: E100, E110*, E120 (*może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci)], mieszanka do przygotowania kremu: [cukier, skrobia modyfikowana E1422, pełne MLEKO w proszku, substancje żelujące: E516, E339, E450; substancja zagęszczająca E401, sól, aromat, barwniki: E101, E160a], mieszanka wypiekowa: [cukier, mąka PSZENNA, skrobia ziemniaczana, emulgatory: E475, E471; SERWATKA w proszku (z MLEKA), substancje spulchniające: E500, E450; substancja zagęszczająca E466], wiórki kokosowe, spirytus, cukier, cytryna, barwnik E124: [może mieć szkodliwy wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci].
Wartości odżywcze |
|
W 100 g gotowego produktu |
Wartość energetyczna |
1174 |
|
282 |
Tłuszcz |
20 |
Kwasy |
7.9 |
Cukry |
16 |
Błonnik |
0.9 |
Białko |
2.1 |
Sól |
0.28 |
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Rzeszówdis Sp. z o.o., ul. Rejtana 69, 35-959 Rzeszów |
Rzeszówdis Sp. z o.o., ul. Rejtana 69, 35-959 Rzeszów |