Sprawdź dostępność transportu

Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g

KOD EAN: 4001163135604
Producent: HENGLEIN
Waga netto: 400 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Opakowanie: Zgrzewane
Rozmiar opakowania: 400 g
5,29 zł13,23 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Henglein Spód do pizzy prostokątny w stylu włoskim 400 g

Sposób przygotowania

1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220°C.

2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem.

3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje.

4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika.



Propozycje przygotowania pizzy:

1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.

2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.

3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.

4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.

5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.

6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.

Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu. Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.



Propozycja przygotowania sosu:

Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.

Przygotowanie

Zużyć zaraz po otwarciu.

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Jaja - Może zawierać
  • Mleko - Może zawierać
  • Soja - Może zawierać
  • Pszenica - Zawiera

Składniki

  • mąka pszenna
  • woda
  • olej rzepakowy
  • skrobia pszenna
  • oliwa z oliwek
  • alkohol etylowy
  • sól
  • substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
  • drożdże
  • białko pszenne
  • glukoza
  • mąka kukurydziana
  • regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
  • emulgator (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych)

Tekst dotyczący alergenów
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone pogrubioną czcionką.

Wartości odżywcze

w 100 g:
Wartość energetyczna 1126 kJ/267 kcal
Tłuszcz 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7 g
Węglowodany 45 g
w tym cukry 2,5 g
Białko 6,6 g
Sól 1,9 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 400 g Średnia miara (e)

Wymiar liczbowy: 400

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 69 mm
Wymagana szerokość na półce - 293 mm
Wymagana głębokość na półce - 33 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Waga brutto: 346g

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Rozszerzone dane

Język produktu
Główny język opisu-polski
Język danych-polski

Języki na opakowaniu
  • polski

Cechy:

  • smak domowej kuchni
  • świeży, na papierze do pieczenia

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem