Sprawdź dostępność transportu

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g

KOD EAN: 4001163165359
Producent: HENGLEIN
Waga brutto: 382 g
Opakowanie: Torebka
Kraj pochodzenia Niemcy
Rozmiar opakowania 375 g

7,29 zł

6,49 zł17,31 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 3,99 zł
-11%

Informacje o produkcie

Opis

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek
soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml

Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

25 lat Henglein

Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.

1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Składniki

  • mąka pszenna
  • woda
  • tłuszcz palmowy
  • alkohol etylowy
  • cukier
  • sól spożywcza
  • regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz 23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 14 g
Węglowodany 33 g
w tym cukry 2,0 g
Białko 4,9 g
Sól 0,60 g

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 375 g

Waga brutto: 382 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 53 mm
Wymagana szerokość na półce - 306 mm
Wymagana głębokość na półce - 38 mm

Rodzaj opakowania: Torebka

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano przez:
HENGLEIN GmbH

dla:
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl
HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • doskonałe do domowych wypieków
  • na papierze do pieczenia

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem