Producent: | HENGLEIN |
Waga brutto: | 382 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Rozmiar opakowania | 375 g |
Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Brzoskwiniowa poduszka:
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein
250 g sera mascarpone
250 g sera homogenizowanego
sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek
soku brzoskwiniowego z puszki
60 g cukru pudru
50 g wiórek kokosowych
1 puszka brzoskwiń 850 ml
Przygotowanie:
1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie.
2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną.
3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.
25 lat Henglein
Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl
Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.
Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem.
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp.
3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło.
5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1575 kJ/378 kcal |
Tłuszcz | 23 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 14 g |
Węglowodany | 33 g |
w tym cukry | 2,0 g |
Białko | 4,9 g |
Sól | 0,60 g |
Rozmiar opakowania: 375 g
Waga brutto: 382 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 53 mm
Wymagana szerokość na półce - 306 mm
Wymagana głębokość na półce - 38 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: