Producent: | Gellwe |
Waga brutto: | 502 g |
Opakowanie: | Karton |
Rozmiar opakowania | 450 g |
Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu
Gellwe - Właśnie to lubię
Gellwe - Tradycja od 1985 roku
Marka Gellwe od 1985 roku tworzy produkty z myślą o swoich konsumentach. Wszystkie receptury powstają na bazie najwyższej jakości surowców.
Dlaczego nie spróbować?
Gellwe Wadowickie Kremówki Papieskie
Gellwe ciasto i krem do Karpatki
Więcej pomysłów znajdziesz na www.gellwe.pl
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Lista zakupów:
5 jaj, 375 ml mleka, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu, 3 łyżki kakao
Przygotuj
Do sporządzenia:
- Ciasta:
5 jaj
- Kremu:
375 ml zimnego mleka (1 i 1/2 szklanki)
- Ponczu:
400 ml przegotowanej wody (1 i 2/3 szklanki)
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
5 łyżek rumu lub innego alkoholu
- Posypki:
3 łyżki kakao
1. Przygotuj ciasto
W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać "mieszanką do wypieku ciasta" i miksować ok. 4-5 minut, do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wym. 25 cm x 28 cm. Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w temp. 180°C przez 30 minut.
2. Przygotuj krem
Do wysokiego naczynia wlać 375 ml zimnego mleka i wsypując zawartość opakowania "do przygotowania kremu" miksować ok. 3 min.
3. I gotowe
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Każdą warstwę nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym z: 400 ml przegotowanej wody, 2 łyżek kawy rozpuszczalnej, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Otrzymanym kremem przełożyć poszczególne części ciasta, następnie posypać warstwą kakao. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na ok. 6 godz.
Tiramisu w pucharkach
Przygotuj: okrągłe biszkopty.
Krem wykonaj wg podanego wyżej przepisu. Biszkopty nasącz ponczem przygotowanym z: 400 ml przegotowanej wody (ok. 1 i 2/3 szkl.), 2 łyżek kawy rozpuszczalnej oraz 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Do szklanych pucharków nakładać na przemian krem i biszkopty. Każdą warstwę kremu oraz wierzch deseru oprószyć Kakao Królewskim Gellwe i udekorować Śnieżką bitą śmietaną Gellwe. Gotowy deser schłodzić.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Rozmiar opakowania: 450 g
Waga brutto: 502 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 210 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 51 mm
Rodzaj opakowania: Karton
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
FoodCare Sp. z o.o. ul. Spokojna 4 32-080 Zabierzów |
Języki na opakowaniu
Cechy: