Sprawdź dostępność transportu

Gellwe Ciasto i krem tiramisu 450 g

KOD EAN: 5900552011446
Producent: Gellwe
Waga brutto: 502 g
Opakowanie: Karton
Rozmiar opakowania 450 g
7,56 zł16,80 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Mieszanka do wypieku ciasta i przygotowania kremu

Gellwe - Właśnie to lubię

Gellwe - Tradycja od 1985 roku

Marka Gellwe od 1985 roku tworzy produkty z myślą o swoich konsumentach. Wszystkie receptury powstają na bazie najwyższej jakości surowców.

Dlaczego nie spróbować?
Gellwe Wadowickie Kremówki Papieskie
Gellwe ciasto i krem do Karpatki

Więcej pomysłów znajdziesz na www.gellwe.pl

Zawartość opakowania

  • 300 g mieszanki do wypieku ciasta
  • 150 g mieszanki do sporządzenia kremu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Lista zakupów:
5 jaj, 375 ml mleka, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu, 3 łyżki kakao

Przygotuj
Do sporządzenia:
- Ciasta:
5 jaj
- Kremu:
375 ml zimnego mleka (1 i 1/2 szklanki)
- Ponczu:
400 ml przegotowanej wody (1 i 2/3 szklanki)
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
5 łyżek rumu lub innego alkoholu
- Posypki:
3 łyżki kakao

1. Przygotuj ciasto
W wysokim naczyniu ubić jaja, stopniowo wsypywać "mieszanką do wypieku ciasta" i miksować ok. 4-5 minut, do uzyskania jednolitej puszystej masy. Gotową masę przełożyć do uprzednio wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o wym. 25 cm x 28 cm. Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec na złoty kolor w temp. 180°C przez 30 minut.
2. Przygotuj krem
Do wysokiego naczynia wlać 375 ml zimnego mleka i wsypując zawartość opakowania "do przygotowania kremu" miksować ok. 3 min.
3. I gotowe
Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na 2 części. Każdą warstwę nasączyć według uznania zimnym ponczem przygotowanym z: 400 ml przegotowanej wody, 2 łyżek kawy rozpuszczalnej, 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Otrzymanym kremem przełożyć poszczególne części ciasta, następnie posypać warstwą kakao. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na ok. 6 godz.

Tiramisu w pucharkach
Przygotuj: okrągłe biszkopty.
Krem wykonaj wg podanego wyżej przepisu. Biszkopty nasącz ponczem przygotowanym z: 400 ml przegotowanej wody (ok. 1 i 2/3 szkl.), 2 łyżek kawy rozpuszczalnej oraz 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Do szklanych pucharków nakładać na przemian krem i biszkopty. Każdą warstwę kremu oraz wierzch deseru oprószyć Kakao Królewskim Gellwe i udekorować Śnieżką bitą śmietaną Gellwe. Gotowy deser schłodzić.

Składniki

  • Ciasto: mąka pszenna, cukier, skrobia ryżowa, substancje spulchniające: difosforan disodowy i wodorowęglan sodu, emulgatory: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, monooleinian polioksyetylenosorbitolu; skrobia ziemniaczana
  • Krem: cukier, syrop glukozowy (z pszenicy), utwardzony tłuszcz roślinny, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, emulgatory: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem octowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym; białka mleka, aromat, barwnik: ryboflawina

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Orzechy laskowe - Może zawierać
  • Mleko - Może zawierać
  • Soja / nasiona soi - Może zawierać

Dodatki

  • Barwniki sztuczne - Nie zawiera

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 450 g

Waga brutto: 502 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 210 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 51 mm

Rodzaj opakowania: Karton

Adres producenta

Adres zwrotny

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów
FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • domowe wypieki
  • włoska receptura
  • bez sztucznych barwników

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem