Producent: | Dr.Oetker |
Waga brutto: | 74 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 72 g |
Galaretka w proszku, smak wiśniowy.
Przepis na: Czekoladowe ciasto z wiśniami
Składniki:
Spód:
- 170 g śniadaniowych kuleczek czekoladowych
- 280 g kremu czekoladowo-orzechowego
Nadzienie:
- 800 g serka kanapkowego śmietankowego
- 50 g cukru pudru
- 90 g mlecznej czekolady
- 90 g ciemnej czekolady
- 100 g masła
- 1 opak. Galaretki o smaku wiśniowym Dr. Oetkera
- 150 ml wody
- 180 g herbatników kakaowych
Galaretka z wiśniami:
- 700 g wiśni (mogą być mrożone)
- 2 opak. Galaretki o smaku wiśniowym Dr. Oetkera
- 750 wody
Sposób przygotowania:
- Czekoladowe kuleczki pokrusz na piasek. Do pokruszonych płatków dodaj krem czekoladowy, wymieszaj.
- Przełóż do prostokątnej formy o wymiarach 27x17 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj łyżką. 1 galaretkę rozpuść w 150 ml zagotowanej, gorącej wody.
- Masło z czekoladą rozpuść, dodaj przestudzoną galaretkę, całość zmiksuj z serkiem śmietankowym i przełóż na spód. Następnie wyłóż warstwę czekoladowych herbatników.
- 2 galaretki rozpuść w 750 ml zagotowanej, gorącej wody i odstaw do wystudzenia.
- Wiśnie wymieszaj z przestudzonymi galaretkami i odstaw do momentu tężenia galaretki. Tężejącą galaretkę z wiśniami przelej na warstwę herbatników. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr.Oetker wspiera SOS wioski dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g | (%*) | |
Energia | 208 kJ | 297 kJ | 4 % |
Energia | 49 kcal | 70 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 10 g | 15 g | 6 % |
w tym Cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
4 porcje po 143 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (143 g) po przyrządzeniu
Energia w 100 g 208 kJ / 49 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 72 g
Waga brutto: 74 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 164 mm
Wymagana szerokość na półce - 114 mm
Wymagana głębokość na półce - 12 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu