Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 578 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 508 g |
Cookie Brownie z dużymi kroplami czekolady mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Delecta La Chocolatiere to sposób na to, aby Twój codzienny deser stał się niezwykły i wyrafinowany. To nie tylko radość z jedzenia, ale to także pasja i kreatywność w tworzeniu.Sposób przygotowania:
Przygotuj:
Do ciasta czekoladowego:
- 100 g margaryny
- 1 jajo
- 20 ml mleka (ok. 2 łyżki)
- 45 g kropli czekolady (ok. 4-5 łyżek)
Do ciasta kruchego:
- 75 g miękkiej margaryny
- 1 żółtko
- 70 g kropli (ok. 7 łyżek) czekolady
- do posypania 10 g (ok. 1 łyżka) kropli czekolady
Przygotowanie kropli czekolady do ciasta:
Podziel całą ilość kropli czekolady na 3 części:
Pierwsza cześć (do ciasta czekoladowego): odsyp z torebki 4-5 łyżek kropli czekolady (ok. 45 g)
Druga część (do ciasta kruchego): odsyp z torebki 7 łyżek kropli czekolady (ok. 70 g)
Trzecia część (do posypania ciasta przed wypiekiem): odsyp z torebki 1 łyżkę (ok. 10 g) kropli czekolady
1. Przygotowanie ciasta czekoladowego:
Rozpuść i wystudź 100 g margaryny.
Nagrzej piekarnik do temp. 180°C bez termoobiegu.
Wyłóż papierem do pieczenia blachę do brownie o wymiarach ok. 18 x 30 cm lub tortownicę o śr. 24 cm.
2. Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem czekoladowym, dodaj jajo, mleko i rozpuszczoną margarynę i wymieszaj łyżką ok. 1 minuty.
Pod koniec mieszania dodaj odłożonych 45 g kropli czekolady (4-5 łyżek).
Wyłóż ciasto na dno foremki i wyrównaj.
3. Przygotowanie ciasta kruchego:
Do miski wsyp zawartość torebki z ciastem kruchym, dodaj żółtko i miękką margarynę. Miksuj przez ok. 3 minuty na najwyższych obrotach (mieszadła świderki).
Pod koniec miksowania dodaj odłożone krople czekolady ok. 70 g i wymieszaj. Ciasto kruche wyłóż małymi porcjami na ciasto czekoladowe (ok. 1 łyżeczki).
4. Dekorowanie:
Całość posyp odłożonymi kroplami czekolady (ok. 1 łyżka). Ciasto natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 20-23 minut do jego zarumienienia.
Delecta La Chocolatiere - Ty też możesz zostać wirtuozem wyjątkowych deserów.
Wypieki z pasją
Zawartość opakowania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Szary nalot na kroplach czekolady jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu.
Zalecenia dla alergików
w 100 g produktu po przygotowaniu | |
Wartość energetyczna | 1949 kJ / 466 kcal |
tłuszcz | 24 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
węglowodany | 55 g |
w tym cukry | 40 g |
białko | 5,3 g |
sól | 0,32 g |
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (margaryną 72% tł. i mlekiem 2% tł.). |
Rozmiar opakowania: 508 g
Waga brutto: 578 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 212 mm
Wymagana szerokość na półce - 143 mm
Wymagana głębokość na półce - 60 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Bakalland S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 www.delecta.pl |
Bakalland S.A. 00-446 Warszawa, ul. Fabryczna 5 www.delecta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: