Producent: | Delecta |
Waga netto: | 20 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania: | 20 g |
ul. Fabryczna 5
00-446 Warszawa
Wyjątkowo klarowna, dobrze się rozpuszcza, osiągając idealną konsystencję w daniach mięsnych, warzywnych i rybnych. Możesz ją wykorzystać również do ciast i deserów.
Nasz przepis na kurczaka w galarecie:
Przygotuj: 2 skrzydełka, 2 uda z kurczaka, 2 jaja, 2 marchewki, 1 pietruszkę, 1/2 selera, 1 kostkę rosołową, ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, 3 łyżeczki żelatyny Delecta.
Ugotuj części kurczaka, marchewki, pietruszkę, seler z kostką rosołową. Dopraw zielem angielskim, liściem laurowym, solą i pieprzem. Ugotuj jaja. Kurczaka oddziel od kości, pokrój w cząstki. Warzywa pokrój w kostkę, jaja w plasterki. Rozpuść 3 łyżeczki żelatyny w 0,5 litra wrzącego wywaru. Na dnie foremek układaj plasterki jaja oraz naprzemiennie warzywa z kurczakiem, zalej tężejącą galaretą. Wstaw do lodówki do zastygnięcia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób użycia:
Rozpuść 3 pełne łyżeczki żelatyny (ok. 10 g) w 0,5 litra wrzącej wody lub wywaru (nie gotuj). Zawartość opakowania wystarcza na 1 litr płynu.
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 20 g
Wymiar liczbowy: 20
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 119 mm
Wymagana szerokość na półce - 79 mm
Wymagana głębokość na półce - 9 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Waga brutto: 22g
Adres producenta | Adres zwrotny |
Paczkowano: Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Bakalland S.A. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.delecta.pl |
Języki na opakowaniu
|
Cechy:
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies