Producent: | Delecta |
Waga brutto: | 272 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 260 g |
Beza mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Nasz przepis na bezę
Przygotuj: 125 ml zimnej wody
Sposób przygotowania:
Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C.
Przytnij papier do pieczenia do wymiarów blachy z wyposażenia piekarnika. Narysuj na papierze okrąg o średnicy 26 cm.
Do wysokiego naczynia wlej wodę, wsyp zawartość opakowania i miksuj na najwyższych obrotach przez 8 minut, do uzyskania sztywnej piany.
Gotową masę rozłóż równo na narysowanym na papierze okręgu.
Wstaw bezę do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym (bez termoobiegu) piecz przez 60 minut. W piekarniku gazowym piecz przez 40 minut, następnie wyłącz piekarnik i susz przy zamkniętych drzwiczkach przez kolejne 40-50 minut (beza powinna mieć kolor jasnokremowy do jasnobrązowego).
Po upieczeniu Twoja beza będzie z wierzchu krucha, a w środku miękka o konsystencji pianki.
Do dekoracji proponujemy: bitą śmietanę (500 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł. ubij z 2 opak. Mixu do śmietany Delecta i 2 łyżeczkami cukru pudru) oraz owoce: borówki, maliny, truskawki wg uznania.
Pyszny dakłas
- Przygotuj 50 g pokrojonych daktyli, 75 g orzechów włoskich, 250 ml schłodzonej śmietany 30-36 % tł., 200 g Masy kajmakowej Bakalland, Mix do śmietany Delecta, 150 g jogurtu typu greckiego.
- Nagrzej piekarnik do temp. 140-150°C. Wyłóż papier do pieczenia na dwie blachy z wyposażenia piekarnika, narysuj na każdym okrąg o średnicy 22 cm.
- Przygotuj bezę wg sposobu podstawowego. Podziel gotową masę na połowę i rozłóż równo na narysowanych na papierze okręgach, wstaw obie blachy do nagrzanego piekarnika. W piekarniku elektrycznym: piecz 45 minut (bez termoobiegu) i susz 20-25 minut przy zamkniętych drzwiczkach w wyłączonym piekarniku.
- Przygotuj masę: 250 ml schłodzonej śmietany ubij z Mixem do śmietany. Dodaj schłodzony jogurt i zmiksuj. Dodaj Masę kajmakową, bakalie i wymieszaj.
- Przełóż blaty masą, jej niewielką ilość wyłóż na wierzch i udekoruj daktylami oraz orzechami. Przed podaniem schładzaj przez min. 1 godzinę.
Życzymy udanych wypieków!
Pamiętaj... w pieczeniu najbardziej ceni się szczere intencje.
Piecz śmiało dla innych... ot tak... prosto z serca.
Więcej inspiracji szukaj na
Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Nie zawiera oleju palmowego
Najlepiej spożyć przed końcem / Numer partii - patrz bok torebki. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 g | Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 23 g | % RWS* na porcję 23 g | |
Wartość energetyczna | 1553 kJ | 362 kJ | 4 % |
Wartość energetyczna | 365 kcal | 85 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 87 g | 20 g | 8 % |
w tym cukry | 84 g | 20 g | 22 % |
Białko | 4,8 g | 1,1 g | 2 % |
Sól | 0,19 g | 0,04 g | 1 % |
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w podstawowym sposobie przygotowania (bez dekoracji). |
Rozmiar opakowania: 260 g
Waga brutto: 272 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 47 mm
Wymagana szerokość na półce - 98 mm
Wymagana głębokość na półce - 204 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl.pl |
FoodWell Sp. z o.o. ul. Fabryczna 5 00-446 Warszawa www.foodwell.pl.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: