Producent: | Blue Dragon |
Waga brutto: | 198 g |
Opakowanie: | Okładka |
Kraj pochodzenia | Tajlandia |
Rozmiar opakowania | 165 g |
Makaron stir-fry w stylu singapurskim na bazie makaronu ryżowego z sosem curry i smażoną szalotką.
Sposób przygotowania: Zagotuj w garnku wodę i wrzuć makaron. Gotuj przez 5 minut, odcedź i odstaw na bok. Usmaż krewetki (150 g) na patelni, wbij jajko i dobrze wymieszaj. Dodaj polówkę cebuli pokrojonej w plasterki i pokrojoną w paski czerwoną paprykę i smaż przez 2 min. w wysokiej temperaturze. Dodaj sos curry i smaż przez kolejne 2 minuty. Rozłóż danie do dwóch misek i posyp smażoną szalotką.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, a po otwarciu w lodówce - spożyć w ciągu 3 dni.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza w 100 g: | |
Wartość energetyczna: | 1442 kJ/337 kcal |
Tłuszcz: | 6,4 g |
w tym kwasy nasycone: | 2,5 g |
Węglowodany: | 63 g |
w tym cukry: | 8,7 g |
Błonnik: | 2,2 g |
Białko: | 5,7 g |
Sól: | 1,7 g |
Rozmiar opakowania: 165 g
Waga brutto: 198 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 179 mm
Wymagana szerokość na półce - 120 mm
Wymagana głębokość na półce - 63 mm
Rodzaj opakowania: Okładka
Adres producenta | Adres zwrotny |
AB Foods Polska Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 2, 67-100 Nowa Sól, Polska |
AB Foods Polska Sp. z o.o., ul. Przemysłowa 2, 67-100 Nowa Sól, Polska |
Języki na opakowaniu