Producent: | Basia |
Waga brutto: | 1011 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Mąka pszenna typ 405
Zapach domowego ciasta, smak pysznych pierogów, aromat delikatnych naleśników przywodzą na myśl wspomnienia z dzieciństwa i radosne chwile spędzone wspólnie przy rodzinnym stole.Babka piaskowa
- 5 jajek
- 1 kostka masła
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka mąki Basia
- 1 cukier wanilinowy
- ½ aromatu waniliowego
Jajka utrzyj z cukrem. Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, aromat oraz roztopione masło. Zmiksuj składniki i wylej gładką, lśniącą masę na formę (wcześniej obsypaną bułką tartą). Piecz około 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C. Rumianą i pachnącą babkę możesz udekorować pysznym lukrem lub swoją ulubioną polewą.
Spróbuj również:
Basia Mąka wrocławska pszenna typ 500
Basia Mąka poznańska pszenna typ 500
Basia Mąka Extra wypiek pszenna typ 550
Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
w 100 g produktu | * % w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1447 kJ / 341 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,0 g | 1% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 71,7 g | 28% |
w tym cukry | 2,4 g | 3% |
Białko | 10,0 g | 20% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Rozmiar opakowania: 1 kg
Waga brutto: 1011 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 176 mm
Wymagana szerokość na półce - 100 mm
Wymagana głębokość na półce - 78 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań |
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań |
Języki na opakowaniu
Cechy: