Producent: | Basia |
Waga brutto: | 1007 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 1 kg |
Mąka pszenna typ 550
Mąka Basia Extra wypiek to naturalny produkt o wysokich właściwościach wypiekowych. Powstaje ze zmielenia ziaren wyselekcjonowanej pszenicy, która dzięki swoim naturalnym właściwościom podnosi jakość wypieków. Dzięki temu Twoje ciasta będą doskonale wyrośnięte.Ciasto drożdżowe z owocami
- 1 kostka drożdży
- cukier wanilinowy
- 3/4 szkl. cukru
- 4 jaja
- 1 szkl. mleka
- 1 szkl. oleju
- 1 szkl. mąki Basia Extra wypiek
- szczypta soli
Na kruszonkę: 1/3 kostki masła, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl. mąki
W naczyniu układamy warstwami składniki według powyższej kolejności. Zostawiamy je na 2-3 godz. pod przykryciem w ciepłym miejscu. Następnie wyrabiamy ręcznie lub mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wykładamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia, układamy sezonowe owoce i posypujemy kruszonką. Pieczemy ok. 45 min w piekarniku rozgrzanym do 180°C.
Spróbuj również:
Basia Mąka tortowa extra
Basia Mąka wrocławska
Basia Mąka poznańska
Basia Mąka z pełnego przemiału
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
100 g produktu | * % w 100 g | |
Wartość energetyczna | 1441 kJ / 340 kcal | 17% |
Tłuszcz | 1,3 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g | 2% |
Węglowodany | 69,6 g | 27% |
w tym cukry | 2,3 g | 3% |
Białko | 10,9 g | 22% |
Sól | 0,0 g | 0% |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal). |
Rozmiar opakowania: 1 kg
Waga brutto: 1007 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 167 mm
Wymagana szerokość na półce - 104 mm
Wymagana głębokość na półce - 78 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań |
GoodMills Polska Sp. z o.o. ul. Serbska 4 61-696 Poznań Więcej na: www.mojabasia.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: