Sos rybny to niewątpliwie jeden z podstawowych składników kuchni azjatyckiej. Posiada półprzezroczysty, czerwono-złoty kolor oraz bogaty, intensywnie słony smak, pełen naturalnego umami. Sos rybny stanowi składnik niezliczonych orientalnych potraw, od wszelkich dań stir-fry, poprzez zupy i duszonki, aż po dressingi. Bardzo często używany jako marynata do ryb i mięsa, a także jako przyprawa, zwykle mieszana ze świeżymi papryczkami chilli i sokiem z limonki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu dokładnie zamknąć i przechowywać w lodówce.
Woda; ekstrakt z sardeli 32% (anchois 67%, sól); sól
Wartości odżywcze |
||||||||||
|
Adres producenta | Adres zwrotny |
Nobi, ul. Międzynarodowa 46/34, 03-922 Warszawa | Nobi, ul. Międzynarodowa 46/34, 03-922 Warszawa |
Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies