Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 81 g |
Opakowanie: | Zgrzewane |
Rozmiar opakowania | 77 g |
Galaretka w proszku na 500 ml wody.
Lubisz owoce, ich naturalny smak i słodycz? Zjadłabyś coś lekkiego, orzeźwiającego i po prostu pysznego? Spróbuj ekstraowocowych kisieli Słodka Chwila:1 porcja (144 g) zawiera: energia 318 kJ 75 kcal 4%*
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek lub do szklanej misy i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia.
W czasie upałów użyj mniej wody.
Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Zalecenia dla alergików
po przyrządzeniu 100 g | 1 porcja = 144 g | (%*) | |
Energia | 221 kJ | 318 kJ | 4% |
Energia | 52 kcal | 75 kcal | |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0% |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 0 g | 0 g | 0% |
Węglowodany | 11,0 g | 15,8 g | 6% |
w tym Cukry | 11,0 g | 15,8 g | 18% |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5% |
Sól | 0 g | 0 g | 0% |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (144 g) zawiera:
Energia w 100 g 221 kJ / 52 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Rozmiar opakowania: 77 g
Waga brutto: 81 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 163 mm
Wymagana szerokość na półce - 114 mm
Wymagana głębokość na półce - 12 mm
Rodzaj opakowania: Zgrzewane
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: