Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 74 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 72 g |
Galaretka w proszku, smak brzoskwiniowy.
Przepis na:
Sernik na zimno z brzoskwiniami
Składniki:
- 400 ml wody
- 1 opak. Galaretki o smaku brzoskwiniowym Dr. Oetkera
- 70 g biszkoptów
- 30 g Żelatyny Dr. Oetkera
- 200 ml śmietanki min. 30 % tł.
- 1 kg twarogu z wiaderka i 130 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
- 1 puszka brzoskwiń w syropie (ok. 820-850 g)
Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji:
- Zagotuj wodę i odmierz 400 ml. Wsyp galaretkę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Masa sernikowa:
- Dno formy o średnicy 24 cm wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 150 ml. Wsyp żelatynę i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną żelatynę, aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 minut do lodówki). Około 270 g brzoskwiń odsącz z syropu i pokrój na większe kawałki. Dodaj do masy serowej i dobrze wymieszaj.
- Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny.
- Pozostałe brzoskwinie pokrój na półksiężyce. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim brzoskwinie i zalej je lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g | (%*) | |
Energia | 208 kJ | 297 kJ | 4 % |
Energia | 49 kcal | 70 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 10 g | 15 g | 6 % |
w tym Cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
4 porcje po 143 g |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (143 g) po przyrządzeniu
Energia w 100 g 208 kJ / 49 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 72 g
Waga brutto: 74 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 164 mm
Wymagana szerokość na półce - 115 mm
Wymagana głębokość na półce - 12 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu