Producent: | Dr. Oetker |
Waga brutto: | 74 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 72 g |
Galaretka krystaliczna w proszku, smak truskawkowo-waniliowy.
Przepis na:
Sernik na zimno z galaretką krystaliczną i truskawkami
Składniki:
- 800 ml wody
- 3 opak. Galaretki Krystalicznej o smaku truskawka-wanilia
- 70 g okrągłych biszkoptów (ok. 14 szt.)
- 250 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
- 1 kg twarogu z wiaderka i 120 g przesianego cukru pudru (lub 700-800 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym)
- 10-12 truskawek
- Okrągła forma o średnicy 24 cm
Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną galaretkę krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia.
Sernik: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie galaretki krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia.
Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 minut do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
Smacznego :)
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
Wartość odżywcza po przyrządzeniu 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu 1 porcja = 143 g | (%*) | |
Energia | 208 kJ | 297 kJ | 4 % |
Energia | 49 kcal | 70 kcal | 4 % |
Tłuszcz | 0 g | 0 g | 0 % |
w tym Kwasy Nasycone | 0 g | 0 g | 0 % |
Węglowodany | 10 g | 15 g | 6 % |
w tym Cukry | 10 g | 15 g | 17 % |
Białko | 1,7 g | 2,4 g | 5 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
4 porcje po 143 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: 1 porcja (143 g) po przyrządzeniu
Energia w 100 g 208 kJ / 49 kcal
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Rozmiar opakowania: 72 g
Waga brutto: 74 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 164 mm
Wymagana szerokość na półce - 113 mm
Wymagana głębokość na półce - 11 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk |
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15, 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: