Producent: | Winiary |
Opakowanie: | Saszetka |
Kraj pochodzenia | Ukraina |
Rozmiar opakowania | 65 g |
Pasta do kurczaka w sosie curry. Produkt pasteryzowany.
Odkryj smak podróży w Twojej kuchni dzięki nowym Pastom z Pomysłem na… Winiary! Pasta z pomysłem na… Indyjskie Curry Winiary to bogactwo smaków i aromatów. Dlatego w naszej paście znajdziesz wyjątkową mieszankę przypraw: kurkumę, imbir, koper włoski, kmin rzymski, pieprz cayenne i kolendręWłaścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Lista zakupów
300 g piersi z kurczaka + 1 cebula + 165 ml mleka kokosowego
1. Kurczaka pokrój w paski i podsmaż na rozgrzanym oleju ok. 2 min, na złoty kolor.
2. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż ok. 3 min.
3. Dodaj pastę Winiary oraz mleko kokosowe, wymieszaj i gotuj ok. 5 min, do uzyskania ulubionej konsystencji sosu.
Podawaj z ryżem.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza po przyrządzeniu na 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu w porcji 430 g* | % RWS** w porcji | |
Wartość energetyczna: | 549 kJ / 131 kcal | 2362 kJ / 563 kcal | 28 % |
Tłuszcz: | 5,0 g | 21,7 g | 31 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 3,5 g | 16,0 g | 75 % |
Węglowodany: | 12,2 g | 52,3 g | 20 % |
w tym cukry: | 1,7 g | 7,2 g | 8 % |
Błonnik: | 0,7 g | 2,9 g | - |
Białko: | 8,9 g | 38,1 g | 76 % |
Sól: | 0,46 g | 2,0 g | 33 % |
*Opakowanie zawiera 2 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | |||
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal). |
Spis składników odżywczych na przodzie opakowania
Na porcję: W porcji 430 g
RWS* dla osoby dorosłej
W 100 g: 549 kJ/131 kcal
**Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Rozmiar opakowania: 65 g
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa |
Nestlé Polska S.A. ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Warto porozmawiać 800 16 16 66 www.winiary.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: