Sprawdź dostępność transportu

Winiary Pomysł na... Steki z karkówki w sosie z tymiankiem 40 g

KOD EAN: 8445290246455
Producent: Winiary
Opakowanie: Saszetka
Rozmiar opakowania 40 g
3,39 zł84,75 zł/kg
**Najniższa cena od 30 dni: 3,43 zł

Informacje o produkcie

Opis

Kompozycja do przygotowania dania: Steki z karkówki w sosie z tymiankiem.

Ten produkt powstał z suszonych składników. Suszenie pozwala w naturalny sposób zachować na dłużej smak i aromat warzyw oraz ziół zebranych w szczycie sezonu.

Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.

Lista Zakupów
800 g karkówki

Sposób przyrządzenia:
60 min., 6 porcji

1. Podgrzej piekarnik do 200°C. Nie używaj funkcji grill. Karkówkę pokrój na plastry o grubości 1,5-2 cm i włóż do woreczka z górnej części opakowania.
2. W wysokim naczyniu odmierz 200 ml wody, dodaj przyprawy z dolnej części opakowania i dobrze wymieszaj. Wlej do woreczka. Zamknij woreczek czerwoną zapinką i delikatnie go obracając równomiernie rozprowadź przyprawę na mięsie.
3. Woreczek ułóż w naczyniu żaroodpornym, nie przykrywaj. Włóż do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 60 minut.
4. Po wyjściu z piekarnika, odetnij końcówkę woreczka z zapinką. Uważaj na gorący woreczek i wydostające się z niego powietrze.

W Winiary wierzymy, że zmiana zaczyna się od kuchni, dlatego codziennie pomagamy Wam w gotowaniu i niemarnowaniu.
Więcej na winiary.pl

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Przygotowanie i stosowanie

Dostosuj wielkość porcji
Dzieci 2/3 Twojej porcji

Składniki

  • mąka pszenna*
  • skrobia ziemniaczana*
  • sól
  • suszone warzywa 10,0 % (czerwona papryka*, cebula* 2,2 %, pomidor, czosnek*, pasternak*)
  • aromaty*
  • zioła 4,1 % (tymianek* 2,2 %, majeranek*, liść pietruszki*)
  • przyprawy (pieprz czarny*, nasiona kolendry*, imbir*, papryka chili*)
  • cukier karmelizowany*
  • cukier*
  • ekstrakt drożdży
  • olej palmowy
  • skrobia kukurydziana*
  • fermentowane białko pszenne
  • *naturalne składniki

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Seler - Może zawierać
  • Jaja - Może zawierać
  • Mleko - Może zawierać
  • Gorczyca - Może zawierać
  • Soja - Może zawierać
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 g Jeśli spożyjesz porcję: ⅙ przygotowanego dania (173g) w porcji (173 g) % RWS* w porcji
Wartość energetyczna 686 kJ 1189 kJ 14 %
Wartość energetyczna 164 kcal 284 kcal 14 %
Tłuszcz 10,7 g 18,6 g 27 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3 g 7,5 g 38 %
Węglowodany 2,4 g 4,2 g 2 %
w tym cukry 0,3 g 0,4 g 0 %
Błonnik 0,2 g 0,3 g -
Białko 14,4 g 24,9 g 50 %
Sól 0,58 g 1,0 g 17 %
*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
Opakowanie zawiera 6 porcji.
Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka.

Spis składników odżywczych na przodzie opakowania

Na porcję: W porcji (173 g)

%RWS* dla osoby dorosłej

w 100 g: 686 kJ / 164 kcal

*RWS = Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 40 g

Rodzaj opakowania: Saszetka

Adres producenta

Adres zwrotny

Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl
Nestlé Polska S.A.
ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Porozmawiajmy
800 174 902
www.winiary.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • polski

Cechy:

  • po prostu dobre!
  • suszone z dbałością
  • z naturalnymi składnikami*
  • woreczek do pieczenia
  • *naturalne składniki

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem