Producent: | Vegeta |
Waga brutto: | 68 g |
Opakowanie: | Opakowanie wielokrotnie zamykane |
Rozmiar opakowania | 60 g |
Przyprawa do potraw
Vegetę Natur z czosnkiem polecamy do:
Filet z indyka nadziewany serem feta i suszonymi pomidorami
Składniki:
400 g fileta z indyka
3 łyżeczki Vegety Natur z czosnkiem
250 g sera feta
Pęczek natki pietruszki
Świeża bazylia
Pomidory suszone z ziołami Podravka
Olej do smażenia
Sposób Przygotowania:
Filet z indyka opłukać, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Doprawić Vegetą Natur z czosnkiem. Ser feta wymieszać z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami Podravka, posiekaną natką pietruszki, bazylią, 1 łyżką oleju z pomidorów suszonych. Po środku fileta włożyć nadzienie z sera fety i zawinąć roladę. Folię aluminiową posmarować tłuszczem, włożyć mięso i mocno zawinąć nadając kształt roladki. Włożyć do naczynia żaroodpornego i piec w nagrzanym piekarniku do 180°C ok. 35 min.
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Użyj 1 łyżeczki (3 g) Vegety Natur z czosnkiem do 250 ml potrawy podczas gotowania lub smażenia.
Przyprawa polecana do przyprawiania mięs, pieczeni, ryb, zup, sosów i dipów do sałatek.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
w 100 g produktu: | |
Wartość energetyczna | 818 kJ / 194 kcal |
tłuszcz | <0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
węglowodany | 37 g |
w tym cukry | 23 g |
błonnik | 9,7 g |
białko | 5,9 g |
sól | 43,6 g |
Rozmiar opakowania: 60 g
Waga brutto: 68 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 169 mm
Wymagana szerokość na półce - 109 mm
Wymagana głębokość na półce - 13 mm
Rodzaj opakowania: Opakowanie wielokrotnie zamykane
Adres dystrybutora | Adres zwrotny |
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa Polska |
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72 02-761 Warszawa Polska +48 22 427-30-10 podravka@podravka.pl www.vegeta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: