Producent: | Podravka |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Saszetka |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Mieszanka przyprawowa do duszonego mięsa i pieczeni.
Polędwiczka wieprzowa z grzybami i śliwkami
Składniki: 40 g surowego boczku, 1 polędwiczka wieprzowa, 20 g masła, Vegeta Natur do duszonego i pieczonego mięsa, 200 g grzybów, 10 suszonych śliwek, 2 ogórki korniszony, 1 kostka wołowa Vegeta Natur
Sposób przygotowania:
1. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
2. Dodać masło, po stopieniu wrzucić pokrojone grzyby, śliwki i ogórki.
3. Krótko dusić (10 minut), następnie podlać bulionem wołowym Vegeta Natur, aby uzyskać sos o pożądanej gęstości.
4. Mięso pokroić w kawałki, krótko obsmażyć na patelni na oleju, następnie dodać do sosu i dusić pod przykryciem przez ok. 40 minut. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Wskazówka: Można użyć świeżych grzybów, najlepiej łącząc co najmniej dwa lub trzy rodzaje.
Bez dodatku soli
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Zalecenia dla alergików
Dodatki
w 100 g produktu | |
Wartość energetyczna | 1360 kJ / 326 kcal |
tłuszcz | 6,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,3 g |
węglowodany | 38 g |
w tym cukry | 37 g |
błonnik | 33 g |
białko | 13 g |
sól* | 0,2 g |
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu. |
Rozmiar opakowania: 15 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 150 mm
Wymagana szerokość na półce - 111 mm
Wymagana głębokość na półce - 7 mm
Rodzaj opakowania: Saszetka
Adres dystrybutora | Adres zwrotny |
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa, Polska T +48 22 427-30-10 podravka@podravka.pl www.vegeta.pl |
Podravka Polska Sp. z o.o. ul. Cypryjska 72, 02-761 Warszawa, Polska T +48 22 427-30-10 podravka@podravka.pl www.vegeta.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: