Sprawdź dostępność transportu

Tortellini z serem i grzybami 250 g

KOD EAN: 5907717432030
Waga brutto: 252 g
Opakowanie: Zgrzewane
Kraj pochodzenia Włochy
Rozmiar opakowania 250 g
8,39 zł33,56 zł/kg

Informacje o produkcie

Opis

Makaron jajeczny z nadzieniem serowo-grzybowym

kcal 380 19%, tłuszcz 8,1 g 11,6%, Kw. tłuszcz. nasyc. 4,0 g 20%, węglowodany 61,9 g 23,8%, cukry 3,0 g 3,3%, białko 13,1 g 26,2%, sól 1,9 g 31,7%
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)

Sałatka z tortellini

Składniki:
400 g Tortellini z nadzieniem serowo-grzybowym Arc-Pol, sól, pieprz, 250 g pieczarek, 250 boczniaków, 1 pęczek cebulki ze szczypiorem, 1 ząbek czosnku, 20 g margaryny, 250 ml bulionu, 100 ml białego wina, 1 pęczek świeżego lub 1 płaska łyżka suszonego majeranku, 1 łyżka pesto (gęstego włoskiego sosu)

Tortellini ugotować w dużej ilości osolonej wody według przepisu na opakowaniu. Następnie odcedzić i dokładnie osączyć. Pieczarki i boczniaki oczyścić. Cebulkę ze szczypiorem oczyścić, umyć i pokroić w kawałki. Czosnek oczyścić i drobno posiekać. Margarynę roztopić i podsmażyć na niej grzyby. Dodać cebulkę i czosnek, wymieszać i krótko podsmażyć. Doprawić pieprzem. Następnie zalać bulionem i winem. Całość dusić ok. 10 minut. Majeranek umyć, osączyć i posiekać. Dodać do grzybów razem z pesto. Następnie dodać ugotowane tortellini, delikatnie wymieszać i wyłożyć na talerze. Danie można udekorować listkami bazylii.

Smacznego

Opakowanie Nadające się do recyklingu

Przechowywanie

Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu. Nie należy przechowywać w lodówce.

Składniki

  • makaron (72%) [mąka z pszenicy durum, jaja (19,4% w cieście)]
  • nadzienie (28%) [bułka tarta (mąka z pszenicy miękkiej, sól), ser ricotta (28% nadzienia) (serwatka, sól), margaryna roślinna [nieuwodornione oleje i tłuszcze (olej kokosowy, oleje słonecznikowy), woda], przyprawy, sól, borowiki w proszku (2,8% nadzienia), czosnek w proszku, gałka muszkatołowa, rozmaryn w proszku

Zdrowie i styl życia

Zalecenia dla alergików

  • Jaja - Zawiera
  • Mleko - Zawiera
  • Pszenica - Zawiera

Wartości odżywcze

w 100 g:
Wartość energetyczna 1600 kJ / 380 kcal
Tłuszcz 8,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 61,9 g
w tym cukry 3,0 g
Błonnik 3,5 g
Białko 13,1 g
Sól 1,9 g

Instrukcje dotyczące przyrządzenia

Gotować we wrzątku: Gotować Tortellini w lekko osolonej wodzie (10 g soli na 1 l wody na 100 g makaronu), na umiarkowanym ogniu przez około 14 minut.

Opakowanie

Rozmiar opakowania: 250 g

Waga brutto: 252 g

Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 137 mm
Wymagana szerokość na półce - 108 mm
Wymagana głębokość na półce - 68 mm

Rodzaj opakowania: Zgrzewane

Adres producenta

Adres zwrotny

Wyprodukowano dla
"ARC-POL Sp. z o.o."
ul. Dworska 30
43-354 Czaniec
"ARC-POL Sp. z o.o."
ul. Dworska 30
43-354 Czaniec
tel./fax (33) 8109792
e-mail: arcpol@arcpol.pl
www.arcpol.pl

Rozszerzone dane

Języki na opakowaniu

  • czeski
  • angielski
  • polski

Cechy:

  • gotować 14 min

Ważne: nasze strony wykorzystują pliki cookies. Zamknij

Używamy informacji zapisanych za pomocą plików „cookies” i podobnych technologii m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania Naszego serwisów do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej można wyłączyć, zmienić ustawienia dotyczące „cookies”. Korzystanie z naszych serwisów internetowych bez zmiany ustawień dotyczących „cookies” oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia. Więcej informacji można znaleźć w naszej Polityce prywatności i Polityce Cookies

OK, rozumiem