Producent: | Olewnik |
Waga netto: | 90 |
Opakowanie: | MAP |
Rozmiar opakowania: | 5 |
5,59 zł
Suszone kiełbaski jałowcowe
kiełbasa wieprzowa srednio rozdrobniona, wędzona, parzona, suszona.
produkt bezglutenowy.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +25°C.
100 g produktu wyprodukowano ze 160 g mięsa wieprzowego. Składniki: mięso wieprzowe, sól, cukier, glukoza, jałowiec kruszony (0,4%), pieprz czarny, substancja konserwująca - azotyn sodu. Osłonka jadalna - jelito baranie. Może zawierać: GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ), SELER, SOJĘ.
Wartości odżywcze |
||||||||||||||||
|
Cechy:
Barwa powierzchni od brązowej do ciemnobrązowej z widocznymi przyprawami, równomiernie pomarszczona, charakterystyczna dla produktu wędzonego. Powierzchnia batonu czysta, sucha. Barwa na przekroju różowa do ciemnoczerwonej, tłuszczu biała do kremowej. Na przekroju widoczne przyprawy (jałowiec, czarny pieprz). Konsystencja ścisła, krucha. Smak i zapach mięsa peklowanego, wędzonego, pieczonego, wyczuwalne przyprawy, umiarkowanie słona.