Producent: | Proste Historie |
Waga brutto: | 510 g |
Opakowanie: | Pudełko |
Rozmiar opakowania | 415 g |
Pizza z pieczarkami, na podpieczonym spodzie. Produkt głęboko mrożony.
Proste Historie to proste sposoby na popularne dania. Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich. Niezwykle puszyste i lekkie ciasto, starannie dobrane składniki i prawdziwy, gęsty sos pomidorowy to początek opowieści o pizzy, do której dopisać możesz swoje zakończenia.Dodaj do swojej pizzy coś ekstra. Dzięki prostym dodatkom jej smak może być za każdym razem wyjątkowy.
Wiejski smak
Połóż na pizzę plasterki kiszonego ogórka i podsmażony boczek.
Po hiszpańsku
Przed pieczeniem dodaj do pizzy kiełbasę chorizo i suszone chili.
Do pizzy przygotuj lekką sałatkę
Sałatę rzymską i rukolę porwij na mniejsze kawałki, polej sosem winegret i posyp pestkami słonecznika.
Historia na deser
Wiśnie w cieście migdałowym
Rozmroź wiśnie Proste Historie i odsącz owoce z soku. Do miski wsyp 180 g mąki pszennej, dodaj 3 jajka, 100 g cukru, szczyptę soli i wymieszaj. Dodaj 250 ml mleka i rozpuszczone 60 g masła, wsyp 1 czubatą łyżkę zmielonych płatków migdałowych i łyżeczkę aromatu migdałowego. Ukręć masę na jednolite ciasto. Naczynie do zapiekania posmaruj masłem, ułóż wiśnie i zalej ciastem. Piecz 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Serwuj posypane cukrem pudrem.
Kopytka ziemniaczane są idealnym dodatkiem do mięs. Znakomicie smakują w towarzystwie sosów warzywnych i grzybowych. Sekretem udanych kopytek jest sprężyste, aksamitne ciasto, które rozpływa się w ustach. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, pyszne, mięciutkie kopytka pojawią się na talerzu w mgnieniu oka!
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Wspieramy akcję
Nie jem palmowego
Chronię orangutany
facebook.com/niejempalmowego
Packing Not Recyclable
Pack Not Recyclable
Inner Pack Not Recyclable
Warunki przechowywania:
w temperaturze -6°C: 1 tydzień
w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
w temperaturze poniżej -18°C: Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii podane w polu kodowym z boku opakowania.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Gotowy do spożycia po obróbce cieplnej.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji ½ pizzy | % RWS* w porcji | |
Wartość energetyczna | 780 kJ / 187 kcal | 1619 kJ / 388 kcal | 19 % |
Tłuszcz | 5,4 g | 11 g | 16 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,6 g | 3,3 g | 17 % |
Węglowodany | 26 g | 54 g | 21 % |
w tym cukry | 3,0 g | 6,2 g | 7 % |
Białko | 7,4 g | 15 g | 30 % |
Sól | 0,93 g | 1,9 g | 32 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | |||
Opakowanie 415 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu. |
Piec w piekarniku: 1. Zamrożoną pizzę wyjmij z opakowania i umieść ją na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C. 2. Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta. Gotową pizzę możesz udekorować listkami bazylii. Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Rozmiar opakowania: 415 g
Waga brutto: 510 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 260 mm
Wymagana szerokość na półce - 257 mm
Wymagana głębokość na półce - 48 mm
Rodzaj opakowania: Pudełko
Adres producenta | Adres zwrotny |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. +48 58 582 42 59 fax +48 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz Polska tel. +48 58 582 42 59 fax +48 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: