Producent: | Proste Historie |
Waga brutto: | 461 g |
Opakowanie: | Torebka |
Kraj pochodzenia | Polska |
Rozmiar opakowania | 450 g |
Fasola szparagowa zielona cięta. Produkt głęboko mrożony.
Fasolka szparagowa to klasyczna propozycja zielonego i zdrowego warzywa na domowy obiad. Świetnie komponuje się z mięsem drobiowym oraz wieprzowiną. Jest również źródłem cennych składników, m.in. witaminy A, potasu i żelaza.Zielona fasolka daje wiele możliwości! Możesz ją przyrządzić tak jak zwykle albo zupełnie inaczej.
Fasolka szparagowa z paprykowym winegretem
Ugotuj fasolkę i polej sosem z papryki, cebuli i cytryn.
Fasolka szparagowa z boczkiem, pomidorami i rozmarynem
Usmaż boczek, dodaj ugotowaną fasolkę szparagową, pomidory i rozmaryn.
Kolejny pomysł?
Usmaż drobiową wątróbkę, polej octem balsamicznym, miodem i dodaj ugotowaną fasolkę.
Proste Historie to gotowanie z kilku składników połączonych w pyszne domowe danie. To wiele produktów i smacznych pomysłów na wspaniały, 3-daniowy obiad: zupę, drugie danie i deser.
Prostymi Historiami dzielimy się codziennie przy wspólnym stole. Poznaj jedną z nich.
Te i wiele innych przepisów znajdziesz na:
prostehistorie.com.pl
facebook.com/prostehistorie
infolinia 801 801 188
Opłata zgodna z taryfą Twojego operatora.
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Wyprodukowano w Polsce
Warunki przechowywania:
- w temperaturze -6°C: 1 tydzień
- w temperaturze -12°C: 1 miesiąc
- w temperaturze poniżej -18°C: do końca daty minimalnej trwałości podanej na opakowaniu.
Chronić przed rozmrożeniem. Wyrób rozmrożony nie kwalifikuje się do powtórnego zamrożenia.
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza produktu w 100 g | Wartość odżywcza produktu w porcji 150 g | % RWS* na porcję | |
Wartość energetyczna | 129 kJ / 31 kcal | 195 kJ / 47 kcal | 2 % |
Tłuszcz | 0,2 g | 0,3 g | <1 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,05 g | 0,08 g | <1 % |
Węglowodany | 3,3 g | 5,0 g | 2 % |
w tym cukry | 0,5 g | 0,8 g | 1 % |
Białko | 2,2 g | 3,3 g | 7 % |
Sól | 0,01 g | 0,02 g | <1 % |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal). | |||
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu. |
Gotować we wrzątku: 1. Bez rozmrażania. Fasolkę wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła. 2. Następnie fasolkę delikatnie przemieszać, aby nie przylegała do dna. Gotować na wolnym ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić. 3. Gotową fasolkę można polać roztopionym masłem z bułką tartą.
Rozmiar opakowania: 450 g
Waga brutto: 461 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 280 mm
Wymagana szerokość na półce - 230 mm
Wymagana głębokość na półce - 25 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Iglotex SA ul. Leśna 2, 83-220 Skórcz, Polska tel. (+48) 58 582 42 59 fax (+48) 58 582 43 81 www.iglotex.pl |
Języki na opakowaniu
Cechy: