Producent: | Nesquik |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 38 g |
Budyń kakaowy bez dodatku cukru.
Właścicielem znaku towarowego jest Société des Produits Nestlé S.A.
Fun for Good
Inspirujące odpowiedzialne wybory z nutą zabawy.
www.nestlecocoaplan.com
Znajdź więcej na www.nestle.pl
Nestlé Jedz smacznie, żyj zdrowo
Bezglutenowy
Bez dodatku cukru
Opakowanie Nadające się do recyklingu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
1. Z 0,5 litra zimnego mleka odlej 0,5 szklanki, wsyp do niej zawartość opakowania oraz 2 płaskie łyżki cukru (24 g).
2. Pozostałe mleko zagotuj. Następnie wlej rozdrobniony proszek ciagle mieszając. Od zagotowania gotuj jeszcze przez 0,5 minuty
3. Gotowy budyń wlej do miseczek i zostaw do ostygnięcia.
Warto wiedzieć
Zamiast cukrem, deser możesz posłodzić miodem lub syropem klonowym. Wówczas budyń ugotuj na mniejszej ilości mleka (400 ml).
Zalecenia dla alergików
Wartość odżywcza*** bez dodatku cukru W 100 g gotowego deseru | Wartość odżywcza*** z dodatkiem cukru W 100 g gotowego deseru | Wartość odżywcza*** z dodatkiem cukru W 1 porcji (140,5 g) | % RWS** w porcji | |
Wartość energetyczna | 300 kJ | 357 kJ | 505 kJ | 6 % |
Wartość energetyczna | 71 kcal | 85 kcal | 120 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 2,0 g | 1,9 g | 2,7 g | 4 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,2 g | 1,1 g | 1,6 g | 8 % |
Węglowodany | 9,5 g | 13,3 g | 18,8 g | 7 % |
w tym cukry | 4,6 g | 8,6 g | 12,1 g | 13 % |
Błonnik | 0,6 g | 0,5 g | 0,7 g | - |
Białko | 3,5 g | 3,3 g | 4,7 g | 9 % |
Sól | 0,10 g | 0,10 g | 0,14 g | 2 % |
** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | ||||
Opakowanie zawiera 4 porcje. Wielkość porcji powinna być dostosowana do wieku dziecka. | ||||
*** Z mlekiem o zawartości 2,0 % tłuszczu. |
Rozmiar opakowania: 38 g
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Nestlé Polska S.A., ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Porozmawiajmy 800 16 16 66 |
Nestlé Polska S.A., ul. Domaniewska 32, 02-672 Warszawa Porozmawiajmy 800 16 16 66 |
Języki na opakowaniu
Cechy: