Producent: | Asta |
Waga brutto: | 18 g |
Opakowanie: | Torebka |
Rozmiar opakowania | 15 g |
Cynamon mielony.
Warto wiedziećTarta serowa z prażonymi jabłkami
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego, 1/2 kg tłustego sera trzy razy mielonego, 2 jajka wiejskie, 3 łyżki cukru, 1 opakowanie cukru z wanilią, 1/2 szklanki rodzynek sułtańskich, 1 szklanka mąki tortowej, 1 opakowanie budyniu waniliowego, 3 łyżki śmietany 12%, 1/2 szklanki suchej fasoli, 5 obranych i pokrojonych w kostkę jabłek, 2 łyżeczki Cynamonu mielonego Nadir, sok z cytryny, 3 łyżki miodu wielokwiatowego, 50 ml nalewki pigwowej, 2 łyżki masła.
Do dekoracji:
świeża mięta, lody czekoladowe, cukier puder.
Sposób przygotowania:
Jajka miksujemy z cukrem i cukrem z wanilią na jednolitą masę. Następnie dodajemy ser, śmietanę, mąkę, budyń i rodzynki, mieszamy. Formę do tarty wykładamy ciastem, nakłuwamy, wysypujemy suchą fasolę, aby obciążyć ciasto i pieczemy w temperaturze 180°C na złoty kolor. Po upieczeniu, fasolę zdejmujemy. Na ciasto wylewamy masę serową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C, około 20 minut. Na patelni na maśle smażymy jabłka, skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy miód, nalewkę i cynamon, odstawiamy żeby ostygło. Ciasto studzimy, kroimy w trójkąty, oprószamy cukrem pudrem, podajemy z lodami czekoladowymi i listkami świeżej mięty.
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Zastosowanie: baranina, kompoty, gulasze, konfitury
Zalecenia dla alergików
Rozmiar opakowania: 15 g
Waga brutto: 18 g
Wymiar
Wymagana wysokość na półce - 150 mm
Wymagana szerokość na półce - 110 mm
Wymagana głębokość na półce - 6 mm
Rodzaj opakowania: Torebka
Adres producenta | Adres zwrotny |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój, Polska, Tel.: +48/32/47 33 833, www.prymatgroup.pl |
Języki na opakowaniu